Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Care sunt industriile în care angajatorii au cele mai multe facilități fiscale

În domeniul producției sunt oferite printre cele mai multe facilități fiscale și subvenții pentru companiile de pe plan local, însă și IT-ul, agricultura, industria energetică și cea de servicii prezintă avantaje semnificative din acest punct de vedere, potrivit Accace.
intalnire_afaceri_business_meeting.jpg

Astfel, cei care doresc să își înființeze o companie în domeniul producției sau cel al serviciilor ar trebui să știe că pot beneficia de scutirea impozitului pe clădiri și terenuri, precum și de reducerea la plata impozitului pe profit, aceasta din urmă fiind aplicabilă și în cazul companiilor care activează în domeniul energetic, mai arată Accace, companie de externalizare și consultanță de afaceri.

În domeniul producției, precum și în agricultură, sunt oferite subvenții pentru exportul produselor. O altă facilitate fiscală disponibilă atât în domeniul producției, cât și în IT și servicii, este cea referitoare la reconversia profesională a forței de muncă.

Acordarea de facilități fiscale pentru angajarea unor categorii speciale de lucrători, cum este cazul zilierilor, este întâlnită în special în agricultură, servicii, producție sau domeniul energetic, în timp ce companiile din domeniul IT se bucură de scutiri de la plata impozitului pe veniturile din salarii ale programatorilor. De asemenea, ajutoarele de stat pentru înființarea de locuri de muncă se acordă atât companiilor din IT, cât și celor din producție, servicii sau domeniul energetic.

Nici industria agricolă nu trebuie ignorată, fiind singurul dintre aceste domenii în care sunt acordate facilități sub forma unor scutiri de la plata contribuțiilor sociale.

Printre alte facilități întâlnite în toate aceste domenii se numără scutirea impozitului pe profitul reinvestit, scutirea de la plata TVA, deducerea cheltuielilor pentru activități de cercetare și dezvoltare, eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale, ajutoarele pentru întocmirea planului de afaceri, precum și stimulentele pentru încadrarea în muncă a șomerilor, absolvenților, persoanelor cu dizabilități sau provenind din medii defavorizate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii