FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 45% dintre turiștii români și-au achiziționat încă din primăvară pachetele turistice pentru luna iulie. Cea mai căutată destinație a fost Creta, cu 30% din totalul vânzărilor.

Paravion: Românii preferă insulele grecești și Antalya pentru vara acestui an

remus visan

Creta este o destinaţie ideală pentru familiile cu copii, iar turiştii care o vizitează pot explora cât mai mult insula. Cei care vor să se bucure de o experiență completă trebuie să includă în programul de vizitare obiectivele „must see”, precum Muzeul de Arheologie din Heraklion, unde pot descoperi piese arheologice prețioase ce datează din neolitic, Palatul din Knossos, simbolul civilizației minoice, sau peștera Dikteon, locul în care, conform legendei, s-ar fi născut Zeus”, declară Remus Vișan, director general Paravion.

Potrivit acestuia, sejururile în Creta au înregistrat, în primele șase luni, o creștere a vânzărilor de aproximativ 30% față de prima jumătate a anului trecut.

Paravion a ajuns la o cifră de afaceri de 27 milioane de euro în primul semestru

Bugetul mediu alocat de români, în iulie, pentru această destinație ajunge la 750 de euro pentru un pachet de 7 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele. Prețul include și biletele de avion și transferul de la aeroport la hotel și retur.

Au fost însă și români care au plătit 1.050 euro de persoană pentru un sejur de 7 nopți pentru un hotel de 5 stele.

De asemenea, cei care au optat pentru un hotel de 4stele cu regim all inclusive, au plătit 1.400 euro de persoană pentru un sejur de 7 nopți în luna iulie.