Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Care sunt companiile care oferă tichete cadou cu ocazia zilei de 8 Martie

Peste 45% dintre companiile care au acordat în 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activează în sectorul industrial, servicii și distribuție.
Jean Istasse

În top trei industrii s-au situat angajatorii din distribuție (20%), industria chimică și metalurgică (15%) și industria producătoare de bunuri de consum (10%). Majoritatea companiilor (52%) care au acordat acest beneficiu extrasalarial angajatelor lor au între 1 și 19 angajați.

Peste 27% din totalul companiile angajatoare sunt din București și județul Ilfov, potrivit unui studiu realizat de compania Sodexo, unul dintre jucătorii de top pe piaţa românească a tichetelor. Compania a identificat, în urma unei analize derulate în rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale pentru angajați, principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor cadou cu ocazia zilei de 8 martie. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de aproximativ 1.000 de companii, în intervalul 1 februarie 2014 – 15 februarie 2015.

Volumele de tichete cadou oferite angajatelor în intervalul 1- 8 martie în 2014 au crescut cu aproape 50% comparativ cu cele înregistrate cu un an în urmă, arată studiul Sodexo.

„Observăm o tendință de creștere de la an la an a numărului de companii care oferă tichete cadou angajatelor lor în preajma zilei de 8 Martie”, declară Jean Istasse, CEO Sodexo România. „Avem deja toate premisele să putem estima o creștere a numărului de companii care vor acorda și anul acesta tichete Cadou Pass angajatelor lor în perioada 1 – 8 martie”, a mai spus el.

Mai mult de 40% dintre angajatele care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo cu ocazia zilei de 8 Martie intenționează să le utilizeze pentru a cumpăra cosmetice, în timp ce 18% își doresc să cumpere obiecte vestimentare și 7% optează pentru bijuterii.

Companiile care oferă tichete Cadou Pass beneficiază de deductibilitatea contravalorii în limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Tichetele Cadou Pass beneficiază de facilități fiscale foarte importante, fiind scutite de taxele salariale, atât din perspectiva angajatorului, cât și a angajatului, în limitele prevăzute de legislația în vigoare. Angajații care primesc tichete Cadou Pass beneficiază de o rețea de retail de peste 60.000 de unități de unde pot achiziționa cadoul pe care și-l doresc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii