FacebookTwitterLinkedIn

Vorbim despre New York Knicks, cea mai valoroasă echipă din liga americană de baschet, evaluată la suma de 1,1 miliarde de dolari, şi Los Angeles Lakers, a cărei valoare este estimată la un miliard de dolari. De altfel, cele două echipe de pe coasta de Est şi de Vest a Statelor Unite şi-au revendicat şi anul trecut primele două poziţii în clasamentul celor mai valoroase echipe din NBA.

Vezi aici o galerie foto cu primele zece echipe din NBA.

Cu o mică diferenţă: în acest an a venit rândul celor de la NY Knicks să revendice coroana, după ce o investiţie de 980 de milioane de dolari în renovarea Madison Square Garden a sporit valoarea echipei cu 41%. Retuşarea arenei le-a adus managerilor echipei venituri de 243 de milioane de dolari şi un profit de 83 de milioane de dolari. Astfel, NY Knicks au reuşit să aibă pentru al treilea an consecutiv cel mai mare profit dintre toate echipele din NBA.

Pe lista primelor zece cele mai valoroase echipe se află şi nou creata Brooklyn Nets (controlată de miliardarul rus Mikhail Prokhorov – 80%; artistul american Jay-Z se numără printre acţionarii mai mici ai echipei), singura dintre acestea care a înregistrat pierderi (până anul trecut echipa a fost cunoscută sub numele de New Jersey Nets).

Vezi aici lista completă a celor mai valoroase echipe de baschet din SUA.

Sacramento Kings, echipa de pe locul 11, a fost recent subiectul unei tranzacţii între familia Maloof şi CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer. Alături de Chris Hansen, managerul unui fond de investiţii, Balmer a făcut o ofertă în valoare de 525 de milioane de dolari, plus 50 de milioane de dolari pentru relocarea echipei (sumă c ear trebui încasată de NBA) pentru achiziţia “Regilor” din Sacramento. Dacă afacerea va fi finalizată, echipa se va muta în Seattle, unde îi va aştepta o arenă nou construită, în valoare de 490 de milioane de dolari.