Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Care sunt cele mai populare orașe pentru călătoriile din septembrie

Pentru românii care au ales să călătorească în luna septembrie Londra, Barcelona sau Milano sunt principalele destinații, arată un studiu al eSKY.ro.
Calatorii

Se pare că vacanțele românilor se împart între orașe europene cu istorie și cultură bogate (48,64%) și destinații de plajă (17,24%), potrivit eSky.ro. Cele mai populare orașe pentru călătoriile din septembrie 2015 sunt Londra (9,40%), fruntașa clasamentului pentru aceeași lună a anului trecut, urmată de Barcelona (4,36%) – cu o urcare de patru locuri în top – și Milano (3,90%). Topul orașelor preferate e completat de Paris (3,67%), Roma (2,98%), Madrid (2,52%), Bruxelles (2,29%), Dortmund (1,83%), Dublin (1,61%) – urcare de un loc față de anul trecut – și Larnaca (1,38%).

În plus, durata medie a vacanței pentru luna septembrie a crescut de la 2 zile, cât s-a înregistrat anul trecut, la 4 zile, în timp ce tariful mediu a fost de 235 €, față de 209 €, în 2014.

Cel mai mic tarif, de 40 €, a fost achitat de un român ce va călători din București în Malmö, în timp ce biletul cel mai scump, în valoare de 1.131 €, a fost rezervat de o persoană care își va petrece vacanța în New York.

Dincolo de majoritatea care a ales Europa, 1,77% români se va aventura pe alte continente pentru această vacanță, Statele Unite ale Americii, Singapore și China ocupând primele locuri în topul călătoriilor transcontinentale.

În ceea ce privește rezervările hoteliere, un român a achitat, în medie, 431 € pentru un sejur în luna septembrie. De altfel, anul acesta călătorii au preferat să investească în servicii hoteliere de calitate, alegând doar hoteluri de 3, 4 și 5 stele, spre deosebire de anul trecut, când au ales și hosteluri sau hoteluri de 1 sau 2 stel, mai arată studiul eSKY.ro.

eSKY.ro este unul dintre jucătorii importanți de pe piața de turism, cu vânzare exclusiv online. Deține 28% cotă de piață, din segmentul vânzării online de bilete de avion de către agențiile de turism din România. Face parte din grupul multinațional eSKY.PL Group, prezent în piețele din Polonia, Bulgaria, România, Brazilia și Peru. În piața românească activează din 9 noiembrie 2009.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii