FacebookTwitterLinkedIn

Suprafața cumulată a terenurilor tranzacționate se ridică la circa 1.930.000 de metri pătrați (193 de hectare), potrivit datelor oferite de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Cel mai mare teren a fost achiziționat de către Dedeman, companie controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, care a securizat un lot de 64 de hectare în Ștefănești, în apropierea parcului logistic WDP Park 2.

A doua cea mai mare tranzacție de terenuri a fost realizată de SIF Banat Crișana, care a cumpărat platforma industrială IMGB din Berceni, de 54 ha. De asemenea, SIF Banat Crișana a mai achiziționat în 2020 un teren de 9 ha în Colentina, destinat segmentului de retail.

Compania Future Business Ideas a securizat un lot de 10 ha în zona Industriilor, clasându-se astfel pe locul trei, urmată de ERES cu o tranzacție de 6,2 ha, în Ilioara.

O altă tranzacție majoră în 2020 a fost realizată de Genesis Property, care a achiziționat un teren cu o suprafață de 5,9 ha în zona Iuliu Maniu, destinat segmentului de rezidențial.

Tot pentru dezvoltări rezidențiale și Forty Management a securizat un lot de 4 ha în Străulești.

Kaufland și Lidl au achiziționat 3 ha pentru retail pe Șos. Vergului. În plus, Kaufland a mai cumpărat încă 1,7 ha în zona Fabrica de glucoză, de asemenea destinat tot segmentului de retail.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a achiziționat o suprafață de 5.600 mp pentru construcția unui ansamblu rezidențial.