Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Care sunt cele mai fericite și nefericite joburi în 2015

Profesor, bucătar șef și ofițer de credite probabil nu sunt primele trei joburi care îți vin în minte când te gândești la profesiile cu cei mai veseli și împliniți muncitori.
succes_cariera_afaceri.jpg

Acestea se află, însă, în topul unei liste privind cele mai fericite și nefericite joburi întocmite de site-ul online de joburi CareerBliss.

Lista a apărut în urma unei analize a peste 25.000 de recenzii ale utilizatorilor site-ului, adunate pe parcursul ultimilor doi ani. CareerBliss a solicitat oamenilor să-și evalueze joburile pe o scară de la 1 la 5 în următoarele categorii: Persoana pentru care lucrează, Persoana cu care lucrează, Sprijinul pe care îl primesc, Recompensele pe care le primesc, Oportunitățile de dezvoltare disponibile, Cultura companiei şi Modul în care lucrează și se descurcă cu sarcinile zilnice.

CareerBliss a oferit fiecărei categorii aceeași însemnătate. A evaluat doar joburile care au primit cel puțin 20 de recenzii, în total ajungând la 480 de titluri. Joburile cu o putere mare precum CEO nu au luat parte în această analiză, și nici star-urile. De asemenea, cel mai bine vândut autor sau campion la tenis, nici ei nu au fost luaţi în considerare. În schimb, joburile analizate au fost cele din clasa mijlocie, potrivit lui Heidi Golledge, CEO-ului CareerBliss, scrie forbes.com.

Cu toate acestea, Golledge spune că informația redată este importantă atât pentru lucrători cât și pentru manageri, dacă îți dorești să urmezi una dintre aceste cariere sau dacă ai deja un job și îți dorești altceva.  Lista te poate ajuta să iei în considerare potențialele recompense și provocări. Informația poate fi utilă și pentru șefi, în special pentru supervizorii celor mai nefericiți angajați, conform studiului realizat de CareerBliss.

GALERIE FOTO Cele mai fericite 10 joburi

Cel mai fericit job, potrivit studiului este acela de profesor. Oare nu este acesta împovărat de responsabilitatea pe care o are pentru acești tineri, problemele de disciplină, muntele de lucrări și teste? Brian Rosenbloom (60 de ani), profesor la Liceul Chelsea, o unitate de învățământ publică din Manhattan unde majoritatea studenților din totalul de 435 provin din familii cu venituri foarte mici, spune că nu este surprins de locul pe care profesia sa o ocupă în topul celor mai fericite joburi. „Nu aș putea fi mai fericit de atât ”, spune el. Recunoaște că acest job îi provoacă dureri de cap. „Urăsc lucrările de control pe care trebuie să le dau elevilor, mi se par ridicole. Dar îmi place să petrec timp cu acești copii și să îi observ cum cresc, cum își dezvoltă capacitățile intelectuale și țintesc spre lucruri mărețe”, spune profesorul.  Când a început să lucreze la Chelsea în urmă cu 7 ani, școala avea gradul de absolvire de 40%. Acum, aproape 90% din elevii liceului Chelsea promovează.

Fiind profesor de 12 ani, Rosenbloom a lucrat anterior ca psiholog într-o școală, iar înainte de acest job a fost agent de vânzări- fiind clasat în topul celor mai nefericite joburi.

Următoarele două joburi de pe listă au propriile provocări și recompense. Bucătarul șef se bucură de mulțumirile primite atunci când realizează meniuri de excelență și de complimentele cunoscătorilor, însă profitul ultra competitiv din cadrul acestui domeniu fac viața de bucătar să fie istovitoare.

Meseria de ofițer de credite, a treia pe listă, este una dificilă. Ofițerul de credite trebuie să evalueze aplicațiile pentru împrumuturi din partea oamenilor și a firmelor. Cea mai grea parte a meseriei lui este să refuze împrumuri oamenilor pe care au ajuns să-i placă. La fel ca profesorii și bucătarii șef, ofițerii de credite ajung să lucreze foarte multe ore. Dar atunci când aceștia deservesc clienții cu ambiții interesante, meseria poate profund satisfăcătoare.

GALERIE FOTO Cele mai nefericite 10 joburi

Pe lista celor mai nefericite joburi, nu este de mirare că agenții de pază ocupă locul fruntaș. Aceștia patrulează proprietățile companiilor, uitându-se după hoți și monitorizează angajații când vin și pleacă. Jobul poate fi plictisitor, rareori permite avansarea, iar salariul mediu anual este de doar 24.000 de dolari, conform CareerBliss.

Următoarele două joburi de pe listă sunt cele de merchandiser și agent de vânzări. Conform CareerBliss, salariul mediu anual pentru jobul de merchandiser este de doar 25.800 de dolari. Agenții de vânzare câștigă mai mult, potrivit CareerBliss, având un salariu mediu anual de 50.100 de dolari, însă jobul nu este unul ușor.

Bineînțeles vor fi excepții în cadrul fiecărei profesii. Descoperă mai jos dacă jobul tău este unul fericit sau nefericit.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii