FacebookTwitterLinkedIn

Cele mai căutate destinații de vacanță din Turcia sunt:

Vacanta Turcia Antalya Daiavedra


Antalya

Antalya, cea mai importantă zonă de pe riviera turcească primește anual aproximativ 35% din turiștii care vizitează întreaga țară, tendință în creștere,  încurajată de o rapidă diversificare în sectorul de turism. „Antalya este în topul preferințelor familiilor cu copii, deoarece hotelurile din stațiuni precum Antalya, Kundu, Belek sau Side pun la dispoziția oaspeților posibilități variate de distracție și relaxare, cum ar fi plajele private sau toboganele acvatice. Alte argumente care influențează deciziile turiștilor români asupra destinațiilor sunt, pe lângă oferta hotelului, configurația plajei – sunt apreciate cele care au nisip fin și intrare lină în mare -, dar și apropierea stațiunilor de aeroport sau diferitele oferte de activități recreative din zona respectivă“ detaliază Mădălina Indolean, managerul agentiei de turism Daiavedra (pe piață din 2012).

Kusadasi

Vacanta Turcia Kusadasi Efes Daiavedra

În timpul sezonului, numărul de turiști care vin în vacanță în Kusadasi ajunge la aproximativ jumătate de milion. Pentru turiștii români, este o destinație cu tradiție, fie că optează pentru transport individual, cu autocarul sau cu avionul. „Țărmul spectaculos al Mării Egee, tarifele de cazare mai mici (în comparație cu Antalya), construcția parcurilor acvatice Adaland și Aqua Fantasy, apropierea de situl Efes și viața de noapte animată sunt argumente importante pentru alegerea acestei destinații de vacanță. Pasionații de diving, windsurfing și iahting pot opta pentru o vacanță activă în Kusadasi” spune managerul Daiavedra.

Bodrum

Vacanta Turcia Bodrum Daiavedra

Cu o istorie bogată, orașul, supranumit în antichitate Halikarnas, atrage turiștii datorită peisajelor impresionante și a atmosferei boeme.  Există multe resorturi de lux, zona se bucură de o viață de noapte activă iar muzeele sunt pe placul celor care doresc să viziteze și să cunoască istoria veche. “Hotelurile din stațiunile învecinate orașului Bodrum sunt adecvate atât pentru vacanțele cu familia cât și pentru vacanțe romantice, active sau pentru relaxare. Familiile cu copii optează, cel mai des, pentru Gumbet sau Ortakent, golful Bitez este preferat de pasionații de surfing, pe când luxoasa Torba este destinația preferată de cupluri” detaliază Mădălina Indolean, manager Daiavedra.