Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Care sunt cele mai afectate țări, companii aeriene și aeroporturi, în lupta lui Trump împotriva coronavirusului

Măsurile luate de Donald Trump pentru a combate răspândirea COVID-19 va afecta numeroase țări, companii aeriene și aeroporturi, prin suspendarea zborurilor din Europa spre SUA.
aeroport

Restricția se aplică cetățenilor de naționalitate străină, care în ultimele 14 zile au călătorit în una din cele 26 de țări din spațiul Schengen. Anglia și Irlanda nu intră în această ecuație, iar lor nu li se aplică aceste măsuri.

Cetățenii americani pot continua să călătorească, dar vor fi redirecționați spre terțe aeroporturi din Statele Unite.

Industria aviației va fi, în mod direct afectată, deoarece oamenii nu vor mai putea călători și, implicit,  va suferi pierderi pentru că turiștii nu se mai simt în siguranță să călătorească, în aceste timpuri.

Deși Irlanda și Anglia sunt scutite de această restricție, vor resimții și ele, probabil, efectele, deoarece pasagerii au escale pe aeroporturile lor atunci când zboară din SUA înspre destinații europene. Aeroportul din Olanda, o altă țară pusă sub restricție, este des folosit de pasageri pentru zborurile de legătură dintre Anglia și Statele Unite. Canada este de asemenea unul dintre hub-uri.

Țările care vor fi cele mai afectate de această restricție sunt Germania, Franța și Olanda. Marea Britanie, care este scutită de interdicție, este cea mai mare piață europeană din Statele Unite, ea reprezintă 31% din zboruri, mai exact, 137 pe zi, având, un număr total de 31.000 pasageri, înregistrați în Aprilie 2019.

Acest număr este aproximativ, la fel de mare, ca numărul total de zboruri, a celor trei mari țări, adunate: Germania (13%), Franța (11%) și Olanda (9%), un total de 33%, 143 de zboruri pe zi, și 35.000 de pasageri.

Restricția afectează, în mod direct, aproximativ 266 de zboruri zilnice, din Europa către SUA. De asemenea vor mai fi afectate, în mod indirect, și alte 173 de zboruri zilnice către SUA, din țările europene care nu sunt acoperite de interdicție, în special Marea Britanie și Irlanda.

Compania aeriană de zboruri, American Airlines, are cel mai mare număr de zboruri către Marea Britanie, dintre celelalte companii americane. Această interdicție va afecta numărul de zboruri din Statele Unite către Marea Britanie, deoarece, deși Anglia nu este pusă sub restricție, aeroportul, Heathrow este folosit ca punct de legătură, pentru a zbura în alte țări din Europa (momentan sub restricție).

Companiile aeriene străine care vor fi afectate, de criza provocată de coronavirus, sunt  Air France-KLM și Grupul Lufthansa.  IAG, care include British Airways, Iberia și Aer Lingus, este cel mai mare grup de companii aeriene – nord-americane sau europene. Companiile British Airways și Aer Lingus vor fi și ele, puternic, afectate.

Va fi o presiune foarte mare asupra companiilor aeriene mai mici, mai puțin capitalizate, care sunt dependente de zborurile trans-atlantice, cum ar fi Icelandair și La Compagnie. Compania aeriană Norwegian, care s-a extins destul de mult în Europa și Statele Unite, va fi și ea afectată, creșterea ei abruptă a început să scadă după izbucnirea crizei virsului COVID19.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii