Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Care sunt cei mai buni pantofi de alergat pentru femei

Cu siguranță că adidașii specifici de alergare sunt de nelipsit din echipamentul tău dacă practici acest tip  de antrenament. Ai ales însă cei mai potriviți pantofi sport pentru conformația picioarelor tale și pentru nivelul de pregătire fizică pe care îl ai? Sunt adidașii tăi adecvați pentru tipul de suprafață pe care alergi de obicei? Îți spunem în continuare care sunt cei mai buni pantofi de alergare pentru femei. 

Ce calități ar trebui să aibă adidașii de alergare?

În mod ideal, la alergat femeile folosesc adidași care răspund unor cerințe menite să asigure confortul, siguranța și îmbunătățirea performanței. Concret, o pereche de încălțări sport pentru femei trebuie să ofere beneficii în ceea ce privește:

  • Absorbția șocului. Corpul nostru procesează stimulii și, prin urmare, inclusiv picioarele reacționează la fiecare pas pe care îl facem. Îți poți ajuta corpul prin purtarea unor pantofi sport care absorb șocurile. 

 

  • Stabilitatea. Stabilitatea pe care o oferă adidașii de alergare reprezintă un criteriu important care influențează decizia de cumpărare a acestora. Cu atât mai mult ai nevoie de o pereche de adidași stabili dacă alergi pe teren mai dificil, cum ar fi zonele montane sau alte suprafețe cu denivelări. 

 

  • Returnarea energiei. Atunci când alergi, corpul produce o cantitate mare de energie, care poate fi valorificată dacă porți o pereche de adidași cu talpă intermediară care asigură transferul acesteia. 

Când trebuie să înlocuiești adidașii de alergare?

În mod normal, este indicat să ai cel puțin două perechi de pantofi sport pe care să îi folosești, alternativ, la antrenamente. Astfel, aceștia își vor recăpăta forma, vor avea timp să se usuce corespunzător și vei putea purta mai mult timp fiecare dintre cele două perechi, având în vedere că vei preveni uzura lor. 

Care sunt, însă, semnalele care te avertizează că ai nevoie de o nouă pereche de pantofi? Poți verifica talpa și talpa intermediară și, în funcție de starea lor vei știi dacă ai nevoie de adidași de alergare noi. Trebuie să știi să sneakerșii uzați își pierd atribuțiile și, continuând să-i porți riști să te accidentezi în timpul alergării. 

Care sunt cei mai buni pantofi de alergat pentru femei?

Dacă vrei să mergi la sigur atunci când îți alegi încălțămintea de alergare, suntem convinși că ți-ar fi de folos să știi care sunt cele mai bune variante pe care le ai. Iată, deci, care sunt acestea și prin ce se disting:

  • Asics Gel – care conține capsule gel în interiorul tălpii intermediare.
  • Adidas 4D – tehnologia care se bazează pe patru piloni, respectiv: sistemul de suspensie cu structură tip mesh, straturile de poliuretan termoplastic, recompensa peste standarde a energiei, precum și adezivitatea excelentă a tălpii Continental
  • Nike React – asigură un randament maxim al energiei.
  • Nike Balance Encap – oferă o absorbție excelentă a șocurilor. Este vorba despre un sistem de amortizare plasat în lamela sneakerșilor format dintr-o matriță de poliuretan. 
  • Adidas Torsion – stabilizează și susține piciorul. Suportul ușor al arcului piciorului permite mișcarea independentă a părții din față și din spate a piciorului și oferă un plus de adaptabilitate. 

Urmează sfaturile noastre și alege cei mai buni adidași de alergare pentru femei!

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii