Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Care sunt activităţile de duminică ce sporesc productivitatea în restul săptămânii

Luni e ziua din săptămână care ne displace tuturor pentru că marchează sfârşitul distracţiei, mai ales în zilele de vară când se organizează nenumărate evenimente la care îți dorești să iei parte. Chiar dacă iubeşti cu adevărat ceea ce faci, faptul că te întorci la lucru îţi poate lăsa de multe ori un gust amar şi te poate face mai dezorganizat, urmând ca tot restul săptămânii să fii nevoit să ţii pasul cu activităţile pe care le ai, explică Richard Citrin, doctorand al MBA.
shutterstock_547266670

 

Ziua de luni va veni oricum, aşa că organizarea şi productivitatea nu trebuie să lipsească. O soluţie potrivită ar fi ca în decursul zilei de duminică să deprinzi câteva obiceiuri care îţi vor fi de folos.

Rezervă o oră pentru a te organiza

„O ora este suficientă pentru a te organiza şi pentru a anticipa anumite activităţi pentru săptămâna ce urmează, reducând astfel o parte din grijile inerente”, menţionează Christine M. Allen, psiholog. De asemenea, încearcă să îţi gestionezi activitatille care nu îţi fac plăcere cu o zi înainte, pentru a păstra duminica, în principal pentru relaxare.

Mănâncă mâncare sănătoasă

O masă ideală de dumincă va consta în trei mese echilibrate bogate în proteine slabe şi carbohidraţi. De asemenea, fructele şi legumele vor oferi o energie constantă şi vor ajută la o digestie mai rapidă. Pentru a nu îngreuna organismul, ar fi de preferat să eviţi băuturile alcoolice care, pe lângă deshidratare, vor amplifica stresul în ceea ce priveşte o nouă zi de muncă.

Concentrează-te pe lucruri pozitive

Întoarcerea la birou nu înseamnă doar reînceperea activităţilor profesionale, ci şi drumul poate lung până la sediu sau reîntâlnirea cu anumiţi colegi cu care nu rezonezi. Aceste chestiuni te afectează mai mult decât crezi în plan psihologic şi prin urmare, e de preferat ca în ziua de dumincă să încerci să reduci cât mai mult nivelul de stres şi să îţi însuşeşti activităţi relaxante.

Ia cu tine distracţia de altădată

Scoate din debaraua veche jocul de Monopoly sau alte board games-uri şi invită câţiva prieteni să vă jucaţi. Autoarea Maura Thomas precizează că hobby-urile şi activităţile de natură creativă stimulează gândirea şi îmbunătăţeşte totodată încrederea în sine.

Un somn binemeritat

Somnul corespunzător de dumincă seară va face ziua de luni să fie mai productivă şi mai liniştită totodată, căci te va scăpa de stres şi te va menţine într-o notă optimistă.

 

Traducere și adaptare: Forbes.com 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii