Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Care este valorea serviciilor pentru afaceri, în acest an

Industria serviciilor pentru afaceri va depăşi 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare  creșterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani, potrivit estimărilor Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ASBL).
ABSL_wallpaper

Numărul profesioniştilor angajaţi în industria serviciilor pentru afaceri este de 60.000. Aproape 50% din industrie este reprezentată de domeniile Business Process Outsourcing (BPO) şi Outsourcing IT (ITO), restul este atribuit segmentului  Shared Services, iar 25% din cifra totală a pieței este generată de 20 dintre cei mai importanți jucători din domeniu.

,,Sărăcia conduce spre cercuri vicioase”, a declarat  Florian Libocor, economist șef în cadrul BRD-Groupe Societe Generale, la conferința One Voice, organizată de ABSL. De aceea, potrivit acestuia, pentru a ieși din ciclul vicios al sărăciei, e nevoie de investiții în educație și în dezvoltarea profesională.

Economistul a mai precizat că la momentul actual, în România, exportul net a evoluat bine, consumul a început să se stabilizeze și nu există pericolul de deflație. De asemenea, conform acestuia, în țară trebuie să se înceapă un proces de diversificare a piețelor și a produselor. Discursul său a fost încheiat cu declarația potrivit căreia în România, problema nu este nealocarea resurselor, ci faptul că acestea nu sunt colectate.

Capitalul străin este principala sursă de investiții în industria serviciilor pentru afaceri din România. Principalii investitori străini sunt companii din țări precum Franța, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Totodată, și companii din Brazilia și din Bulgaria și-au început operațiunile pe plan local.

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România este cea mai importantă organizație ce reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri din țară și reunește marile companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și Cercetare și Dezvoltare (R&D). La eveniment au participat aproximativ 500 de persoane, de două ori mai mult comparativ cu numărul de participanți ai ediției desfășurate anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii