Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru

Numărul grecilor care și-au căutat locuri muncă în Marea Britanie săptămâna trecută s-a dublat față de anul trecut, iar datele furnizate de site-ul CV-library.co.uk arată că traficul din Grecia a atins un nivel record, informează Bloomberg. Reprezentanții platformei online de joburi se așteaptă ca numărul total al grecilor care vor căuta să se angajeze în Marea Britanie să fie dublu din iunie până la finele lunii iulie.
Cautare_job.jpg

Până acum o săptămână, înainte de a fi semnat primul acord între Parlamentul elen și creditorii internaționali, numărul candidaților greci pentru locurile de muncă din Marea Britanie era aproximativ același cu cel al portughezilor, iar al candidaților francezi cu jumătate mai mult, în contextul în care populația Franței este de șase ori mai mare decât a Greciei. Mai mult, suma totală a averilor celor mai bogate zece persoane din Franța ajunge la 194,4 miliarde de euro, depășind Produsul Intern Brut (PIB) al Greciei din 2014, care era de 179,081 miliarde euro, conform topului revistei financiare Challenges, informează EFE.

Atracția grecilor pentru Marea Britanie nu este greu de explicat, fiindcă Marea Britanie a înregistrat creștere economică substanțială, iar potrivit Băncii Centrale, economia Marii Britanii va avea anul acesta o creștere de 2,5%.

Parlamentul elen a adoptat un al doilea pachet de reforme cerute de creditorii internaționali, în noaptea de miercuri spre joi. Un total de 230 de parlamentari din 298 prezenți au votat pentru adoptarea unei scheme europene de soluționare bancară și schimbarea codului de procedură civilă, în timp ce 63 de parlamentari au fost împotriva, iar cinci s-au abținut.

Premierul elen Alexis Tsipras a declarat că „ Forțele conservatoare din Europa încă insistă cu planurile lor să scoată Grecia din zona euro. Am ales un compromis care ne obligă sa implementam un program în care nu avem încredere dar îl vom implementa, deoarece opțiunile pe care le avem sunt dure”.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE. Din data de 1 iulie Grecia a intrat în incapacitate de plată.

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Vezi aici: Cronologia unui dezastru

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii