FacebookTwitterLinkedIn

Producător de soluţii de securitate mai arată că 98,1% din numărul total de fişiere malware pentru dispozitive mobile detectate în 2013 au fost create pentru a ataca dispozitivele care rulează sistemul de operare Android.

Primele cinci țări cu cel mai mare număr de utilizatori unici atacaţi sunt Rusia (40%), India (8%), Vietnam (4%), Ucraina (4%) și Marea Britanie (3%).

În 2013, cele mai multe mostre malware pentru dispozitive mobile au avut drept ţintă banii utlilizatorilor, mai arată Kaspersky Lab. Astfel, numărul de modificări malware pentru dispozitive mobile create pentru activităţi de phishing, furtul de informații legate de cardul bancar și pentru furtul banilor din conturile bancare a crescut de aproape 20 de ori.

,,Troienii bancari sunt de departe cel mai periculos tip de malware mobil pentru utilizatori. O parte dintre ameninţările detectate în 2013 au fost orientate mai degrabă către furtul de bani din conturile bancare, decât din contul pentru dispozitivul mobil al victimei, fapt ce crește în mod semnificativ pierderile potențiale”, spun reprezentanții Kaspersky Lab.