Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Care au fost cotele de piață ale televiziunilor în ultima lună a anului 2012

catv.jpg
Cele două trusturi concurente, Intact și Pro TV S.A., au avut o cotă de piață de 21,4%, respectiv 20,1%, la nivel urban, în luna decembrie. Primele 10 posturi TV cu cele mai mari audiențe dețin 60,3% din piața TV.

Cota de piață cumulată a televiziunilor din trustul Intact, în mediul urban, s-a menținut la același nivel în luna decembrie 2012 comparativ cu luna precedentă. Variația în plus de 0,1% este nesemnificativă. Intact controlează televiziunile Antena 1 (12,3% market share), Antena 3 (7,1%), Antena 2 (1,2%), Euforia (0,6%) și GSP TV (0,2%).

În cazul Pro TV S.A., cota de piață cumulată a fost 20,1%, cu o scădere minoră de 0,4% în urban, față de noiembrie. Și acest grup de televiziune și conservat cota de vizionare din noiembrie. În portofoliul Pro TV S.A. se află Pro TV (15,2% market share), Pro Cinema (1%), Acasă TV (2,7%), Acasă Gold (0,2%), MTV România (0,2%) și Sport.ro (0,8%).

Deși a mizat pe reluări în decembrie, Societatea Română de Televiziune (TVR 1 și TVR 2) a obținut o cotă cumulată de 4,8%, la nivel urban, mai mare cu un punct procentual față de noiembrie. Creșterea se explică atât prin programele de divertisment, transmise în reluare, dar cu mare priză la public, cât și prin emisiunile pe teme din campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Alte grupuri de presă și-au păstrat cota de piață în ultima lună a anului: SBS Broadcasting (4,6%) și Centrul Naţional Media (3,5%).

Chello Networks, parte a Chello Central Europe, care deține în România televiziunile Film Café, Minimax, Megamax, TV Paprika, Sport 1 şi MGM Channel, a obținut în decembrie o cotă de piață cumulată de doar 1,6% la nivel urban.

Cota de vizionare a primelor 10 televiziuni din sondajele de audiență a crescut în decembrie 2012 cu 1,1 puncte procentuale, ajungând la 60,3% market share.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii