FacebookTwitterLinkedIn

Pe următoarele locuri în clasamentul obiectivelor turistice vizitate cu ajutorul Google Street View se află: Castelul Bran, Cetatea Sighișoara, Castelul Peleș, Centrul Brașovului, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Palatul Culturii și Piața Palatului din Iași, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Parcul Cișmigiu, iar pe locul 10, Ateneul Român.

Citește și: Topul celor mai scumpe orașe pentru expați. Pe ce loc se află Bucureștiul

Street View este o aplicaţie foarte cunoscută a Google Maps, disponibilă în peste 65 de ţări. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice 360o, fiind varianta cea mai apropiată de experiența prezenței fizice în locul respectiv. Astfel, oricine poate vizita din fața calculatorului locuri memorabile din diferite colțuri ale lumii, de la apele din largul Insulelor Cook și Marele Canion din Statele Unite ale Americii, până la templul Angkor Wat din Cambogia sau Piramidele din Giza (Egipt).

În România, serviciul Street View a fost lansat în 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012.

Vezi care sunt cele mai căutate destinaţii din Europa pentru city break-uri

Obiectivele turistice disponibile pe Street View sunt locuri de importanță turistică, inaccesibile cu mașina, care au fost fotografiate cu dispozitivul Trike.