Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Care au fost autoturismele cu cele mai mari creșteri de vânzări în România și în UE

Piaţa auto europeană a avansat cu 6,8% în intervalul ianuarie-mai, la peste 5,8 miliarde de autoturisme. Toate marile pieţe au înregistrat creşteri, contribuind la evoluţia pozitivă a pieţei, potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), citată de Agerpres.
masini autoturisma piata auto

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat, în mai, la 32.764 unități, în creștere față de perioada similară din 2014 (31.362 vehicule).

Grupul Renault a fost singurul dintre primii cinci producători auto europeni care a raportat creșterea vânzărilor în mai. Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 2%, în timp ce vânzările Ford au scăzut cu 0,6% iar ale PSA Peugeot Citroen cu 5,2%. Grupul Opel și Toyota au raportat un recul de 5% și, respectiv, 5,3%, în mai.Livrările Daimler și Fiat Chrysler Automobiles NV au crescut luna trecută cu 11,5% și, respectiv, 9%.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în perioada ianuarie — mai 2015, o creștere de 7,1% în Europa, în timp ce cota de piață s-a menținut la 2,8%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii