Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Care ar trebuie să fie principalele priorități ale bugetului Uniunii Europene pentru 2018?

Prioritățile bugetului Uniunii Europene pentru anul 2018 trebuie să fie în primul rând creșterea economică și crearea de locuri de muncă, iar în al doilea rând siguranța cetățeanului, fiindcă asta mi se pare că așteaptă cetățenii să livreze Europa în această perioadă, a declarat, vineri, deputatul european Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene din anul 2018, transmite Agerpres.  
euro-bani-money

Vreau ca principalele priorități ale bugetului pentru anul 2018 să fie, în primul rând, creștere economică și locuri de muncă și, în al doilea rând, siguranța cetățeanului, fiindcă asta mi se pare că așteaptă cetățenii să livreze Europa în perioada următoare: locuri de muncă și siguranța cetățeanului. Și cum văd atingându-ne aceste obiective: pentru creștere economică și locuri de muncă esențială mi se pare întărirea economiei, sporirea competitivității, iar instrumentele, în opinia mea, trebuie să fie cercetare/inovare, infrastructură, sprijin pentru întreprinderi mici și mijlocii. De aceea, în luna februarie am spus că Programul Orizont 2020, care este programul mare de cercetare/dezvoltare, trebuie prioritizat în bugetul Uniunii Europene de anul următor”, a spus Siegfried Mureșan.

Acesta susține că o importanță deosebită trebuie acordată Facilității de Conectare Europeană, pentru că, dacă inovăm mai mult, și infrastructura este mai bună, economia este mai competitivă și atrăgătoare pentru investitorii privați.

În ceea ce privește securitatea, Mureșan a afirmat că va sprijini inițiativele Comisiei Europene privind cooperarea mai intensă în materie de securitate și apărare la nivel european.

Armata Statelor Unite are 30 de tipuri de armament, armatele statelor membre ale Uniunii Europene au în total 170 de tipuri de arme. Deci, nu suntem performanți. De multe ori cheltuim banii de 28 de ori la nivelul a 28 de state pentru a atinge același rezultat sau rezultate similare. Este evident că e mult mai bine să cheltuim banii o singură dată, să împărțim beneficiile și, de altfel, chiar NATO spune că sporirea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene la acest lucru este un lucru bun, nici vorbă de a fi în contra obiectivelor Alianței Transatlantice”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Proiectul de buget pentru anul 2018, prezentat de Comisia Europeană în 30 mai 2017, este în valoare de 160,6 miliarde de euro, în creștere cu 2,2 miliarde de euro față de anul acesta. Bugetul anual al Uniunii Europene a fost în anul 2017 de 158 de miliarde de euro, iar în 2016 de 155 de miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii