Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Carbon Expert: Raportul IPCC referitor la schimbările climatice poate fi un draft pentru negocierile viitoare

Utilizarea combustibililor fosili în mod nerestricționat ar trebui să înceteze în mod treptat până în anul 2100 dacă dorim să evităm schimbări climatice periculoase, în timp ce electricitatea ar trebui produsă din surse mai puțin poluante până în 2050, potrivit recomandărilor celui de-al cincilea raport al IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), publicat pe 2 noiembrie, la Copenhaga.

Raportul IPCC este cel de-al cincilea document realizat de peste o sută de experți ONU în domeniul schimbărilor climatice și prezintă punctul de vedere al oamenilor de știință cu privire la schimbările climatice de pe glob.

„Publicat cu o lună înaintea negocierilor ONU privind schimbările climatice de la Lima, Peru, raportul poate fi considerat un text draft pentru negocieri, inclusiv pentru cele de la Paris de anul viitor”, a declarat Casiana Fometescu, expert în emisii de gaze cu efect de seră, al Carbon Expert. “Raportul este, în acelaşi timp, o unealtă ultilă pentru afaceri întrucât susține mecanismele de piață care se axează pe un preț al carbonului, inclusiv sistemele de tranzacționare regionale si taxele pe carbon”, declară Casiana Fometescu.

Raportul sugerează că energia regenerabilă va trebui să-și crească proporția în mixul de energie de la 30% la 80% până în anul 2050. Iar pe termen lung, energia traditională va trebui fie să investească în tehnologii de captare și stocare a carbonului (CCS), fie să se renunțe la acest tip de energie “în mod complet, până în 2100″

“Asistăm, pe plan mondial, la o diversitate de politici locale, naționale și regionale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, de la limitarea plafonului național de CO2 până la taxe pe carbon și investiții obligatorii în tehnologii verzi. Realizarea unui mecanism care să permită legătura între aceste sisteme diferite va îmbunătăți performanța economică și ușura costurile administrative ale afacerilor care operează trans-național”, a adăugat Casiana Fometescu, Carbon Expert.

Carbon Expert furnizează servicii de consultanță pe piața internațională a emisiilor de gaze cu efect de seră și oferă soluții financiare și mecanisme sofisticate de tranzacționare și împrumut pentru companiile aflate în schema EU-ETS, precum și pe piața voluntară internațională a carbonului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii