Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Căpitanul Tom Moore a fost avansat la gradul de colonel la împlinirea vârstei de 100 de ani

Veteranul Tom Moore a împlinit 100 de ani, ocazie cu care a fost avansat la gradul de colonel. Donațiile pe care a reușit să le strângă pentru sistemul de sănătate britanic au atins suma de 30 de milioane de lire sterline.
 aboneaza-te
Captain Tom Moore

Căpitanul Tom Moore împlinește joi 100 de ani. Inițiativa pe care a lansat-o la începutul lui aprilie, de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS, sistemul medical britanic, a atins fabuloasa sumă de 30 de milioane de lire. Veteranul care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial a fost promovat la gradul de colonel, chuar de ziua sa de naștere, de către colegiul militar pentru tineri soldați, act care a fost aprobat de Regină.

După ce a încheiat cele 100 de ture în grădina casei unde locuiește, Tom Moore a transmis câteva cuvinte pline de speranță, pe fondul pandemiei coronavirusului. „La sfârșitul zilei vom fi bine. Soarele va străluci din nou și norii vor dispărea”, a spus acutualul colonel, potrivit ziarului Independent.

Tot azi, Tom Moore urma să fie omagiat de către Royal Air Force, printr-un zbor cu șase avioane Spitfire, însă Departamentul pentru Transporturi din Marea Britanie a anulat evenimentul, din cauza temerilor că s-ar putea aduna prea mulți spectatori, lucru care ar facilita răspândirea COVID-19. Royal Mail a creat un timbru special pentru a-l sărbători pe Tom Moore.

Căpitanul Moore a primit zeci de mii de felicitări cu ocazia zilei de naștere de la oameni din întreaga lume. Fiica sa a spus că tatăl ei se simte copleșit și este foarte recunoscător pentru fiecare urare primită.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii