FacebookTwitterLinkedIn

Căpitanul Tom Moore și-a propus, la începutul lui aprilie, să finalizeze 100 de ture, de câte 25 de metri, în grădina casei sale, până la finalul lunii, când urma să împlinească 100 de ani. Eroul din cel de-al Doilea Război Mondial, care locuiește împreună cu familia sa în Bedfordshire, spera să strângă 1.000 de lire sterline pentru NHS, sistemul medical britanic. În mod neașteptat, donațiile au atins acum suma de 27 de milioane de lire.

Joi, la împlinirea vârstei de 100 de ani, căpitanul Tom Moore, se va bucura de un cadou-tribut din partea Royal Air Force. Grant Shapps, secretarul pentru Transporturi din Marea Britanie, a confirmat că joi va avea loc zborul „Battle of Britain Memorial Flight”, în onoarea veteranului Tom Moore. Evenimentul include include șase avioane Spitfire, precum și alte aeronave din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Shapps a spus că zborul trebuia să fie o surpriză și că îi pare rău că detaliile au devenit publice. Publicul a fost sfătuit să nu se adune în grupuri să vadă spectacolul pentru a evita, în continuare, răspândirea coronavirusului.

Regina a anulat, prima dată în decursul domniei de 68 ani tradiționalul salut militar, care ar fi trebuit să aibă loc cu ocazia împlinirii vârstei de 94 de ani. Majaestatea Sa a spus că nu consideră că evenimentul este potrivit în timpul pandemiei de COVID-19, scrie ABC News.

Căpitanul Moore a primit peste 125.000 de felicitări din întreaga lume, după ce a bătut recordul mondial pentru o plimbare în scop caritabil. El a spus că a început să meargă prin curte pentru a mulțumi sistemului de sănătate că l-a îngrijit când și-a rupt șoldul și l-a tratat de cancer.

În ciuda eforturilor căpitanului Moore, personalului medical din Regatul Unit i s-a spus să refolosească echipamentele și să meargă la serviciu fără combinezoane care asigură o protecție de lungă durată, deoarece există temeri legate de stocurile sanitare.