FacebookTwitterLinkedIn

Statul baltic, care a înregistrat 1.344 de cazuri de coronavirus și 44 de decese, a permis, în această săptămână, ca restaurantele și cafenele să  funcționeze în aer liber, dar și redeschiderea saloanelor de coafură și a unui număr mare de magazine. Aceste măsuri fac parte dintr-un plan etapizat de ieșire din carantină.

Ministrul sănătății a impus în continuare măsuri stricte de distanțare socială. Cafenele și restaurantele trebuie să păstreze doi metri distanță între mese. În acest context, autoritățile din Vilnius au decis să ajute cafenele și restaurantele să-și reia activitatea. „Cafenelele din apropierea centrului vechi vor avea voie să pună mese afară, în acest sezon, fără să mai plătească vreo taxă”, a declarat Remigijus Šimašius, primarul orașului Vilnius. Siguranța publică este prioritatea principală pentru oraș, a mai spus primarul, însă măsura ar trebui să ajute cafenelele „să se redeschidă, să ofere din nou locuri de muncă și să țină Vilniusul în viață”.

Optzeci dintre spațiile publice ale orașului, inclusiv Piața Catedralei din centru, au fost puse la dispoziție pentru redeschiderea cafenelelor și restaurantelor în aer liber, potrivit primăriei și se așteaptă ca, spre vară, numărul să crească. Măsura a fost bine primită de către proprietari. Mai mult de 160 s-au înscris pentru această ofertă.