Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Capitala ”a luat fața” provinciei în S2 2012 în privința investițiilor imobiliare

James_Heyworth_Dunne_-Head_of_Capital_Markets_and_Valuation_Department_CBRE_Romania.jpg
În perioada iulie-decembrie a a anului trecut, aproape întregul volum (98%) al tranzacţiilor a fost înregistrat în Bucureşti, spre deosebire de S1 2012, când toate tranzacţiile au fost încheiate pentru proprietăţi aflate în provincie, potrivit unui raport al companiei de consultanță imobilară CBRE.

La nivelul întregului an, Capitala deţine 70% din volumul total tranzacţionat, iar cele mai multe au fost înregistrate în sectorul de birouri (62%), urmat de retail (30%) şi de spaţiile de depozitare şi logistice (7%).

Vezi câți metri pătrați de birouri au fost închiriați anul trecut

„Proprietăţile prime, inclusiv cele din provincie, vor rămâne în continuare principalele ţinte pentru investitori, însă este dificil de estimat nivelul noilor dezvoltări imobiliare ce vor fi livrate pe piaţă în următorii doi ani”, a declarat James Heyworth Dunne, Head of Capital Markets and Valuation Department CBRE România.„Această situaţie va rămâne corelată cu posibilitatea obţinerii finanţărilor şi cu aşteptările potenţialilor vânzători. În condiţiile în care vânzătorii vor dori să obţină în continuare randamente de 8% pentru clădiri de birouri, perfectarea tranzacţiilor va fi îngreunată. De altfel, estimăm că randamentele prime vor creşte cu 1% dacă nu se îmbunătăţesc condiţiile de finanţare. Sectoarele de birouri şi retail au dominat piaţa investiţională locală şi ne aşteptăm ca în continuare să reprezinte cel mai mare interes pentru investitori. Bucureştiul va atrage în continuare investitori pentru proiecte de birouri, în timp ce provincia este o ţintă pentru dezvoltarea centrelor comerciale prime.”

Sectorul de birouri a dominat activitatea tranzacţională în S2 2012 atât din punct de vedere al numărului, cât şi al valorii totale. Tranzacţionarea clădirilor de birouri Ştirbey Center, Bucharest Tower Center, HQ Victoriei şi Nova Building a atins un volum de aproximativ 80 milioane de euro. Industria hotelieră a înregistrat o singură tranzacţie, şi anume vânzarea hotelului Transilvania din Alba Iulia către Unita Turism.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii