FacebookTwitterLinkedIn

A 72-a ediție anuală a Festivalului de Film de la Cannes a început. Prestigiosul festival atrage anual o serie de actori, regizori și vedete notorii de la Hollywood. Potrivit Alissei Wilkinson de la Vox, Cannes și-a creat statutul exclusivist, prezentând un număr limitat de filme, oferind premii de către jurați bine-cunoscuți și menținând cea mai mare piață de film din lume.

Este, de asemenea, un festival doar pentru oamenii din industrie, ceea ce înseamnă că nu există bilete pentru publicul larg, iar asta îl face să fie și mai atractiv. Dreptul de participare la festival se acordă celor din industria cinematografică după ce au aplicat și au fost acceptați, a mai spus Vox.

La Cannes nu poți te bucuri de un nou film sau o nouă afacere fără să te „lipsești” de o mulțime de bani. Gândiți-vă la petrecerile de pe iahturi de 200 de milioane de dolari, hainele de 1 milion și servicii de securitate a vedetelor în valoare de 2 milioane.

Cannes 2019. Cați bani încasează hotelierii în perioada festivalului

Le Majestic Barrière este un hotel de lux unde preferă să stea majoritatea vedetelor. Cele mai scumpe oferte ale hotelului sunt apartamentele Christian Dior și Suite Majestic, care ajung să coste între 33.561 de dolari și 44.749 de dolari pe noapte. Apartamentul Christian Dior are două dormitoare, o terasă panoramică, un lounge și un living.

Penthouseul Suite Majestic are  4.843 de metri pătrați, plus o terasă de 1.614 mp, cu vedere la Palais des Festivals, insulele Lérins și muntele Estérel. Printre alte facilități exclusiviste se numără un home cinema, dressing, sala de mese personală, centru de fitness, piscină și un butler.

Reprezentanți ai hotelului „Le Majestic Barrière” au declarat pentru Business Insider că printe alte cheltuieli extravagante în cele 12 zile de festival se numără și 350 de kilograme de foie gras (38.500 dolari), 50 kg de caviar (132.000 dolari) și două tone de homar (48.000 dolari). Și, desigur, se va bea mult alcool. Hotelul estimează că se vor bea peste 18.500 de sticle de vin și șampanie pe parcursul festivalului.