FacebookTwitterLinkedIn

Și de cele mai multe ori acest  mesaj este de demobilizare, îți dă senzația că nu are rost să faci ceva, să miști lucrurile, să iei inițiativa. Nu are rost. Sunt prea mulți cei cu care trebuie să te lupți, sunt prea mulți cei care se vor opune fără măcar să cunoască care este intenția ta, pur și simplu nici nu vor să audă. Și atunci te copleșeste o oboseală a omului care de ani întregi încearcă dar nu reușește.

Și ce facem?

Ne oprim?

Nu!!!

Ne stabilim țintele mai sus, schimbăm strategia și abordăm o altă paradigmă. Și uite așa am ajuns să ne întâlnim antreprenori și managerii de top din multinaționale la cea de-a doua ediție a Conferinței  RBL Cluj din 16 noiembrie. Suntem zeci de antreprenori și executivi din Cluj, Maramureș, Bihor și Mureș, care punem împreună timp, cunoștințe și bani ca să îmbunătățim educația, cultura antreprenorială și buna guvernare în regiunea noastră.

Gândim România viitorului – pentru că în ciuda realității de azi credem în oportunitățile pe care Romania le oferă. Și vom porni discuțiile de la oameni și organizați. De ce oameni si organizatii? Pentru că e nevoie sa ridicăm nivelul la care gândim viitorul nostru. Suntem atât de prinși de operaționalul zilnic, încât nu odată uităm să ne definim unde vrem să ajungem și de ce. Mai ales DE CE! Noi vrem să evidențiem că am trecut nivelul gândirii pe termen scurt, nivelul recompensei imediate. Organizațiile noastre au o identitate pe care ne-am definit-o pornind de la noi, oamenii, de la valorile noastre, de la credințele pe care le avem.

Noi, cei din Romanian Business Leaders credem în România, în oportunitățile oferite de țara noastră, în valoarea unică a oamenilor pe care îi avem aici, în valoarea oamenilor pe care dorim sa îi aducem acasă.

Despre asta vom vorbi la Cluj – ce ne diferențiază ca țară, care este valoarea unică pe care o avem noi prin oamenii care creează produse, servicii și, nu în ultimul rând experiențe care ne fac să mergem mai departe. Într-o țara în care, cei mai mulți indicatori analizați ne poziționează la finalul clasamentului, noi avem curajul să spunem că nu credem în etichetari. Credem că ne putem influența viitorul, credem în acțiune și mai ales în noi, oamenii care doresc sa miște lucrurile.

Avem nevoie să ne împărtășim experiențele avute, soluțiile găsite, pentru că atunci când punem pe primul loc dorința de a dezvolta România, parcă nimic nu este prea greu. Iar antreprenorii români și managerii multinaționalelor au un element în comun: credem că se poate!

Nu căutăm scuze, căutăm soluții, nu căutăm pierderi, căutăm surse de a câștiga, nu mai vrem sa analizăm trecutul, vrem să construim viitorul.

Și mai vrem ceva: să dăm o mână de ajutor acolo unde este nevoie de noi, iar Educația este domeniul în care mediul de business e nevoie să se implice. Să contribuim la formarea copiilor de azi, ei sunt cei care reprezintă 100% viitorul nostru. Durează ani, dar deja știm să gândim pe termen lung, să ne fixăm priorități, să iubim ceea ce facem.

Despre oameni și organizații vom dezbate pe larg în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Romanian Business Leaders Cluj, în sesiunea moderată de Claudia Indreica, CEO Psihoselect.