Cautare
, Contributor

Leadership |
|

GALERIE FOTO: Când antreprenorii mici întâlnesc succesul

În mod paradoxal, eșecul poate sta frecvent la baza unei afaceri de succes - este unul dintre lucrurile aflate de participanții la cea de-a doua conferință din a cincea ediție Successful Me.

Pentru Paul Richard Nicolau, proprietarul afacerii Taverna Racilor, debutul în antreprenoriat nu părea promițător în momentul în care a decis să pornească un business. Ideea de a deschide un restaurant în care clienții pot servi raci a apărut în urma unei simple căutări pe Google. „Am scris pe Google «idei de afaceri» și am văzut că în alte țări, afacerile cu raci au succes”, a spus tânărul de 29 de ani la Successful Me. În luna ianuarie, Taverna Racilor împlinește patru ani, iar din aceasta experiență, Paul Richard Nicolau a învățat că în afaceri trebuie să ai o anumită doză de „nebunie”, care însă trebuie moderată: „În afaceri, nebunia trebuie sfătuită”. În finalul discursului, proprietarul restaurantului Taverna Racilor a recomandat participanților Successful Me să se ajute de fonduri europene în cazul în care vor să debuteze în antreprenoriat: „Noul pachet de fonduri europene este o bună oportunitate pentru voi, dacă vreți să porniți o afacere. Nu trebuie să veniți cu bani de acasă!”, a conchis tânărul.

Alexandru Bălțat este fondatorul Train Your Brain, un proiect care, după cum sugerează numele, oferă trainguri. Afacerea celui de-al doilea speaker a fost de asemenea clădită pe temeliile eșecului și, practic, numeroasele evenimente desfășurare în prezent sunt rezultatul unor telefoane și e-mail-uri pe care acesta le dădea din camera sa. După ce a lucrat mai mulți ani în presă, Alexandru Bălțat a părăsit domeniul. „Nu mai aveam nimic, decât o cartelă prepay și un laptop”. La fel ca antevorbitorul său, consideră că pentru a pune bazele unei afaceri în asemenea condiții, trebuie să fii curajos. În cele din urmă, a hotărât să dezvolte un concept prin care participanții să poată primi traininguri  în cadrul unor conferințe. Așa a apărut Train Your Brain. „Niciodată să nu plecați dintr-un loc fără să creați noi conexiuni, nu știi cine și cum te poate ajuta”, a sfătuit Alexandru Bălțat particpanții la Successful Me. Totodată, acesta recomandă viitorilor antreprenori să pornească „o afacere cu o persoană cunoscută, în care poți avea multă încredere” și să își asculte întotdeauna intuiția: „Nu lăsați persoanele din jur să vă influențeze deciziile”, a completat Alexandru Bălțat.

În spatele cunoscutului „brand dulce” Cupcake Philosphy, conceput de Ioana Romanescu, se află o dramă. Antreprenoarea a trecut printr-un eveniment nefericit, iar implicarea în această afacere a fost ca un tratament de recuperare „Am o personalitate mămoasă, voiam să nasc ceva și să cresc ceva”. Așa a apărut Cupcake Philosophy, afacerea în care a investit 40.000 de euro și în care a ales să pună, mai presus de toate, „profesionalismul și pasiunea”. La Successful Me, Ioana Romanescu a precizat că într-un business trebuie să fii înarmat cu foarte multă răbdare, credința în propriile puteri și pasiune. „Profesionalismul și atenția la detalii sunt foarte importante”, a spus ea, adăugând totodată că „este foarte important să vă definiți strategia businessului și core businessul”.

De la ultimul speaker, Daniel Vasile de la Stan Miles Studio, participanții Successful Me au învățat că „trebuie să faci lucruri din dragoste, nu din frică”. Stan Miles Studio oferă un serviciu fotografic inovator sub numele S. Miles, proiecttat pentru evenimente sociale. Este vorba despre un Open Photobooth, conectat la rețelele social media, astfel încât participanții la evenimente să aibă control asupra procesului fotografic. „Este un mijloc prin care companiile își pot promova brandul”, a explicat Daniel Vasile. Deși, alături de asociatul său, Lucian Achim, a întâlnit dificultăți pe parcurs, precum faptul că nu dețineau experiență în antreprenoriat. Cu toate acestea, „dacă nu știi să faci un business, just do it!”, a spus Daniel Vasile. Tânărul a sfătuit participanții Successful Me să aibă încredere în ei înșiși, dar și să facă o pauză uneori și să se recompenseze: „E util și plăcut să te recompensezi, în acest fel o să-ți crească moralul”, a mai spus Daniel Vasile.

Următoarele două conferințe Successful Me vor avea loc pe 27 octombrie și 3 noiembrie, la Impact Hub Bucharest și sunt susținute de Orange România și MavenHut.

Galerie foto Successful Me 5 (20 octombrie):

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii