Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Cancelarul austriac Sebastian Kurz nu vrea să primească refugiați afgani

Cu peste 40.000 de refugiaţi afgani primiţi, Austria găzduieşte deja a doua cea mai mare comunitate de afgani din Uniunea Europeană, raportat la populaţia sa.
refugiati

Sebastian Kurz a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. „Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu”, a dat asigurări acesta, transmite Agerpres.

El a vorbit şi despre „integrarea în mod special dificilă” a acestui grup de populaţie. „Să primim oameni care nu pot fi integraţi reprezintă o problemă uriaşă pentru noi ca ţară”, a spus Kurz.

Cancelarul austriac nu neagă faptul că talibanii sunt cruzi şi că în Afganistan condiţiile de trai sunt teribile. Şeful guvernului de la Viena a pledat ca toată comunitatea internaţională să facă tot posibilul pentru a ameliora situaţia în ţara lovită de criză.

Totuşi, el a mai spus că multe lucruri nu depind de Austria. „Nu totul este în puterea noastră”, a spus el.

Kurz a repetat propunerea ca persoanele din Afganistan să primească ajutor în ţările vecine. El a menţionat în special Turkmenistanul şi Uzbekistanul şi a mai spus că UE ar trebui să susţină ţările de sprijin din regiune în această privinţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii