Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut Uniunii Europene să se străduiască mai mult pentru a combate „islamul politic”

Kurz a cerut Uniunii Europene să facă mai mult pentru a combate „islamul politic”, despre care a spus că reprezintă o amenințare gravă pentru valorile europene.  
Sebastian Kurz shutterstock_1205551405

„UE trebuie să se concentreze mult mai mult pe problema islamului politic în viitor”, a declarat Kurz pentru Die Welt. „Sper că vom vedea sfârșitul acestei toleranțe neînțelese și că toate țările din Europa vor realiza în cele din urmă cât de periculoasă este ideologia islamului politic pentru libertatea noastră și modul de viață european”, a adăugat cancelarul austriac.

Kurz a mai spus că UE „trebuie, cu cea mai mare hotărâre și unitate, să ducă un război împotriva terorii islamiste, dar mai ales împotriva bazei sale politice, adică a islamului politic”. Liderul austriac afirmă că este în contact cu președintele francez Emmanuel Macron și cu „mulți alți lideri guvernamentali, astfel încât să ne putem coordona mai bine în cadrul UE”.

Patru oameni au murit în atacul terorist comis luni seară, la Viena, de mai mulți indivizi înarmați.Un atacator a fost ucis, iar alți patru au fost arestați, în timp ce altul ar fi încă în libertate și căutat de polițiști.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii