Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

„Cancan TV” a câștigat public tânăr pe Acasă TV

Cancan-TV.jpg
La jumătatea lunii septembrie 2012, Ilinca Vandici și Adrian Artene lansau emisiunea-tabloid „Cancan TV” pe televiziunea Acasă TV. Asta după ce, în prima parte a aceluiași an, show-ul mondenităților dâmbovițene a fost găzduit de Kanal D, în formula prezentatorilor Adrian Artene și Andreea Mantea.

Trecerea „Cancan TV” de la Kanal D la Acasă TV, amândouă televiziuni orientate către publicul feminin, nu a dus doar la schimbarea partenerei lui Artene, ci a modificat și profilul telespectatorilor, la nivel național.

Astfel, cel mai mare segment de telespectatatori, în formula Acasă TV, este reprezentat de românii cu vârste între 25 și 34 de ani: 21,3% din totalul celor care au vizionat programul. La Kanal D, această grupă avea o pondere de 12,8%.

Și grupa 18 – 24 de ani a fost mai bine reprezentată la Acasă TV (10,4%) față de cea de la Kanal D (8,2%). De fapt, cel mai numeros public la „Cancan TV” în varianta Kanal D a fost cel cu vârste între 55 și 64 de ani (18,8%), fiind urmat de targetul 35 – 44 de ani (18,6%). Procentual, publicul de la „Cancan TV” cu vârste de peste 65 de ani s-a redus cu trei puncte procentuale prin mutarea de la Kanal D la Acasă TV.

Este evident că marele câștig al acestei mutări a fost întinerirea, dacă se poate spune așa!, a publicului acestui tabloid TV, la nivel național. Edițiile de pe Acasă TV au câștigat și două procentuale la publicul cu studii superioare: 19,3% față de 17,1% la Kanal D.

Femeile au fost în proporție covârșitoare la „Cancan TV” (Acasă TV): 72,9%. Un procent firesc, de vreme ce stația Acasă TV este așezată mai bine pe nișa feminină decât televiziunea generalistă Kanal D (65,5%).

Totuși, pe televiziunea turcilor de la Dogan, show-ul lui Artene a avut o audiență mai mare, asta și datorită timpului mai mare petrecut pe acest canal. Indicele reach arată că, în cursul anului 2012, 16.329.000 de persoane distincte au văzut cel puțin un minut acest program, fiind al treilea tabloid TV de pe piață. În cele trei luni și jumătate cât a rulat la Acasă TV, „Cancan TV” a avut un reach de 12.500.000 de români.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii