Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Canal S a părăsit industria de cablu după vânzarea rețelei către RCS & RDS

CNA a consfințit pe 23 iulie ieșirea din peisajul audiovizual a televiziunii locale din Constanața Canal S, licența de videotext aparținând rețelei de cablu cu același nume care a fost vândută către grupul Digi / RCS & RDS la începutul lunii mai 2019, informează Media Expres.
 aboneaza-te
Canal-S

În Anuarul MEDIA EXPRES din 2018, Canal S SRL figurează pe locul 13 în topul firmelor de cablu la nivel național, cu o cifră de afaceri de 1,55 milioane de euro în 2017, cu o scădere însă în 2018 la aproximativ 1,4 milioane de euro, potrivit bilanțului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor și trecerea firmei de pe profit pe pierdere.

Vânzarea a fost anunțată pe site-ul Canal S la 1 mai 2019, prilej cu care presa locală online din Constanța a comentat faptul că Digi a cumpărat cel mai important operator de comunicații local, unul din cei mai vechi operatori din județul Constanța, cu o rețea extinsă în municipiu și orașele limitrofe Năvodari și Ovidiu, cartierul Palazu Mare, comunele Lumina și Mihail Kogalniceanu.

Până la preluarea de către Digi, Canal S avea în grila de programe digitale un număr de peste 174 de televiziuni în format SD și HD, multe dintre ele care nu figurează în rețeaua Digi.

PRIMUL AN DE MARKETING: MIHAI GHYKA

Canal S a fost o afacere deținută de Tatu Daniel Gheorghiţă (53.86%) şi Buzoi Constantin (46.14%), ultimul fiind, printre altele, unul din cei doi vicepreședinți ai asociației operatorilor de cablu ACeR, poziție pe care cel mai probabil o va părăsi în urma deciziei de a părăsi afacerile de cablu.

Contactat de Media Expres, Constantin Buzoi a declarat că nu va mai activa în domeniul comunicațiilor, deocamdată neavând niciun plan.

CUM S-A ÎMPĂRȚIT AUDINEȚA PUBLICITĂȚII TV – SEMESTRUL I 2019

În condițiile în care prețul tranzacției nu a fost comunicat de către părțile implicate, Media Expres estimează că vânzarea rețelei prin care erau oferite servicii de telefonie, internet și televiziune prin cablu depășește câteva milioane de euro, având în vedere cifra de afaceri a companiei Canal S.

Tot în luna mai, Digi a preluat și rețeaua Telesat care ofera servicii în Comarnic, Breaza și Năvodari, licența de videotext Telesat TV fiind de asemenea închisă prin decizia CNA, în ședința din 23 iulie 2019. Compania era deținută de aceiași doi acționari și a avut o cifră de afaceri de aproximativ o jumătate de milion de euro în 2018.

PUBLICITATEA TV LA MEDICAMENTE – SEMESTRUL I 2019

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii