Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Canada: Se alătură Libanului în ancheta exploziei din Beirut

Autoritățile din Canada s-au oferit să se alăture Libanului în ancheta desfășurată cu privire la explozia seismică ce a avut loc în Beirut pe 4 august.
Explozie Beirut Liban

Autoritățile din Canada s-au oferit să se alăture Libanului în ancheta desfășurată cu privire la explozia seismică ce a avut loc în Beirut pe 4 august, informează Reuters.

Ancheta desfășurată va fi una transparentă și credibilă, care va scoate la iveală toate dedesubturile, a declarat joi ministrul de externe. Între timp, Michel Aoun, președintele din Liban, a promis inițial o investigație rapidă pentru a afla de ce materialul extrem de inflamabil a fost păstrat într-un loc nesigur timp de ani de zile și a explodat la 4 august, ucigând cel puțin 180 de persoane și rănind aproximativ 6.000. Văzând cât de complicată e situația, președintele Libanului a decis să acorde mai mult timp anchetei pentru a afla adevărul.

Ministrul de externe al Canadei, Francois-Philippe Champagne, a declarat după întâlnirea cu Aoun, că Ottawa este gata să ajute „în condițiile” care vor definite de ambele state.

Francois-Philippe Champagne a mai adăugat: “Libanezii se așteaptă ca, dacă Canada participă la această anchetă, se datorează faptului că ancheta desfășurată va fi una credibilă, transparentă și va ajunge până la rădăcina problemei pentru a obține dreptate”.

Beirut a spus că Franța și FBI-ul Statelor Unite ajută la investigarea exploziei care a distrus portul și a afectat mai multe clădiri din oraș, lucru ce a dus și la o prăbușire a economiei.

Înainte de orice, ministrul de externe al Canadei e de părere că Libanul trebuie să formeze un guvern care să poată implementa reforme de lungă durată și să combată corupția pentru a debloca asistența financiară străină.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii