Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Canada caută personal medical din România

Québecul şi-a trimis reprezentanţi pentru a recruta personal român calificat din domeniul sănătății.
medici_doctori_spital.jpg

Un reprezentant din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării din Québec a venit în România pentru a ține o serie de sesiuni de informare referitoare la perspectivele ocupării unui loc de muncă în acest sector de activitate, precum și la procedurile necesare pentru imigrare. Québecul este în căutare de asistenți medicali, infirmieri, tehnicieni în radiologie și radioterapie oncologică, potrivit informațiilor comunicate de Ministerul Imigrației, Diversității și Integrării din Québec.

Absolvenții din România cu diplome obținute în domeniul sănătății sunt foarte apreciați în Québec, datorită calității pregătirii de care au beneficat și a ușurinței cu care pot învăța limba franceză, limbă oficială în această provincie francofonă din Canada.

Cu toate acestea, diplomele de medicină generală sau de specialitate, cele de farmacist și de medic dentist eliberate în afara Canadei, Statelor Unite ale Americii sau Franței nu obțin niciun punct la grila de selecție din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării.

Sesiunile de informare se vor ține pe 3 noiembrie la Timișoara, 4 noiembrie la Cluj, 5 noiembrie la Brașov, 6 noiembrie la Iași, și 7 noiembrie, la București. Persoanele care dețin profilul profesional solicitat se pot înscrie pe site-ul Web al Ministerului: www.immigration-quebec.ca/romania.

În ultimii şase ani, aproape 14.000 de medici au ales să părăsească România, iar, potrivit unor statistici ale Federaţiei Europene a Serviciilor Publice din 2013, procentul asistentelor care pleacă spre Occident este mai mare decat al medicilor (10 % față de 3% ).

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii