FacebookTwitterLinkedIn

Fondurile Nerambursabile Guvernamentale și Europene sunt cuvintele cheie ale anului 2024.

În peisajul afacerilor de astăzi, gestionarea fondurilor nerambursabile Europene și Guvernamentale a devenit o abilitate esențială pentru creșterea și dezvoltarea firmelor și a mediului de afaceri. În acest context, managerii firmelor de consultanță joacă un rol crucial în transformarea finanțărilor în oportunități tangibile pentru I.M.M.-uri. Printre acești lideri, se remarcă și REMUS CIOCAN, fondatorul și liderul CAMYRE, cea mai mare firmă de consultanță din Româniaîn domeniului afacerilor și managementului, care ajută atât cetățenii din țară cât și pe cei din Diaspora să obțină finanțări.

Leadership și viziune în consultanță, calitățile unui manager de succes

În lumea dinamică a afacerilor contemporane, succesul unei organizații este adesea legat de calitățile și abilitățile managerului său. Un manager de succes nu este doar un lider, ci și un vizionar, un strateg și un mentor pentru echipa sa. El este capabil să gestioneze eficient riscurile și să rezolve problemele întâmpinate, anticipând consecințele potențiale și acționând prompt pentru a minimiza impactul negativ. Un alt aspect important, este modul în care acesta reușește să formeze o echipă de profesioniști în consultanță, prin valorile pe care le transmite și comportamentul profesional. Cifra de afaceri a grupului a depășit anul trecut impresionanta valoare de 2 milioane de euro, iar compania este estimată la o valoare de piață de peste 10 milioane de euro.

A.I. Assistant – Prima firmă de consultanță din România care implementează Inteligența Artificială

Firma de consultanță CAMYRE a devenit un pionier prin implementarea inteligenței artificiale în procesul de elaborare al planurilor de afaceri, devenind astfel cea mai mare firmă de consultanță din România. Echipa sa, compusă din profesioniști cu vastă experiență în identificarea liniilor de finanțare, în întocmirea, depunerea și implementarea Proiectelor Guvernamentale și Europene, pune mare accent pe transparență, claritate și pe chimia dintre client și consultant.

Alegerea unui consultant în accesarea fondurilor europene trebuie făcută cu atenție, bazându-se pe criterii bine stabilite care să garanteze eficiența și succesul în accesarea fondurilor. Sprijinul oferit de A.I. pentru activitatea consultanților are impact în livrarea de servicii mai rapide și mai eficiente, având la dispoziție unelte pentru o analiză detaliată și predictivă. Astfel, integrarea A.I. în consultanța pentru fonduri europene nu doar că optimizează procesul de aplicare, dar deschide și noi posibilități de inovare și eficientizare în acest domeniu.

În concluzie, alegerea unui consultant fonduri europene și un asistent A.I. adecvat este esențială pentru succesul oricărei inițiative de accesare a fondurilor europene.

Inteligența Artificială și-a spus cuvântul și amprenta asupra procentului de aprobare (succes) atingând în cadrul companiei, la prima simbioză om-robot, valoarea impresionantă de 98,46%.

Aflându-ne în era digitală, ne mândrim ca fiind prima firmă de consultanță care a început implementarea sistemului de inteligență artificială – Asistent A.I. – în procesul de elaborare al planurilor de afaceri, care are un rol extrem de important în eficiența, personalizarea avansată și precizia din cadrul procesul de consultanță în management și afaceri, dovedindu-se la nivel internațional un real succes.” – a explicat Dr. ing. Remus CIOCAN.

Remus Ciocan: Succes în consultanță prin viziune, experiență și perseverență

Fondatorul grupului CAMYRE, prin intermediul căruia oferă consultanță, respectiv expertiză economică, tehnică, financiară și juridică, atât pentru mediul public, cât și pentru mediul privat, a perseverat în domeniu. Astfel, CAMYRE, după 11 ani de activitate a ajuns cea mai mare firmă de consultanță din România, din topul firmelor de profil, raportată la numărul de angajați și la numărul de clienți.

În ceea ce privește colaborarea cu mediul privat, echipa CAMYRE îmbină majoritatea domeniilor de expertiză pentru a ajuta antreprenorii și companiile să atragă fonduri nerambursabile și să aibă o experiență plăcută și de succes odată cu obținerea finanțării și implementarea proiectului.

Remus Ciocan a considerat că adaptarea și dezvoltarea continuuă sunt esențiale pentru succes. Astfel, încă din primii ani la conducerea propriei firme a pus bazele unei afaceri de succes iar de-a lungul anilor a format o echipă de specialiști în domeniul consultanței, cu ajutorul cărora oferă clienților soluții de vârf și, mai ales, orientate spre viitor.

De-a lungul anilor, managerul alături de echipa sa de specialiști dedicați, a reușit să ofere consultanță personalizată și suport continuu, asigurându-se că fiecare proiect depășește așteptările beneficiarilor, indiferent de provocările întâmpinate pe parcurs. Astfel, acesta contribuie la succesul și dezvoltarea afacerilor pe termen lung.

Accesarea fondurilor nerambursabile reprezintă o variantă deosebită pentru toți cei care sunt interesați de acest subiect, fiind totodată cea mai ușoară modalitate de a primi o sursă de finanțare. Pentru a putea fi însă accesate aceste fonduri, este necesar să parcurgi o serie de etape iar șansele de reușită cresc în momentul în care ești foarte bine informat, ai un dosar complet și corect realizat (calitativ) și respecți toate condițiile pe baza cărora se oferă punctajul pentru un plan de afaceri.

Fonduri Nerambursabile, oportunități pentru toate tipurile de companii

Termenul „Fonduri” se referă la denumirea generică comună pentru fondurile nerambursabile Guvernamentale (interne) sau Europene (externe). Acestea sunt sub formă de alocație financiară nerambursabilă sau tip grant, la care se poate adăuga o contribuție proprie a solicitantului.

Există diferite forme de finanțare, pentru toate tipurile de companii, indiferent de mărime sau codul CAEN pe care activează, de la start-up-uri până la întreprinderi mari. Serviciile raportate la nivelul de profesionalism asigurat, preț și durata contractului de consultanță sunt cei mai accesibili de pe piață.

”Echipa noastră este bine pregătită cu specialiști în domeniul consultanței, juridic, elaborării și proiectării, astfel încât fiecare client să ne prezinte doar ideea de la care să pornim. Noi ne asigurăm că fiecare proiect realizat este personalizat în întregime pentru nevoia clientului, îndeplinește condițiile obligatorii și este corect din toate punctele de vedere, procedural finanțabil și conform legislației Românești, astfel încât rata de succes să fie cât mai ridicată.” – a explicat Dr. ing. Remus CIOCAN.

Strategia Client-Oriented face diferența în orice domeniu

CAMYRE ajută antreprenorii români, atât pe cei din România, cât și pe cei din Diaspora, care doresc să își înființeze o firmă sau să dezvolte afacerea existentă accesând fonduri nerambursabile, cu o echipă completă de specialiști din diverse domenii și cu 16 departamente diferite care stau la dispoziție clienților.

Compania accesează fonduri de tip start-up, fonduri pentru accelerarea dezvoltării IMM-urilor, pentru comercializare, microindustrializare, digitalizare, inovare, granturi, programe regionale, investiții în crearea și dezvoltarea de activități non-agricole, etc.

Pentru a accesa o finanțare este necesar ca o companie să parcurgă o serie de etape, iar șansele de reușită cresc atunci când un potențial beneficiar este bine informat, când are un dosar complet și realizat corect și când respectă toate condițiile pe baza cărora se oferă punctajul pentru un plan de afaceri.

CAMYRE se poziționează astfel ca un partener strategic pentru companiile care doresc să acceseze finanțări pentru dezvoltare și inovare, oferind expertiză și suport complet pe parcursul întregului proces.

Sistemul de Management al Calității ISO 9001 precum și procedurile interne sunt modelate permanent în cadrul firmei pe cerințele clienților, prin feedback extern.

Consultanții specializați CAMYRE sunt la curent cu ultimele noutăți, cu modificările apărute în Ghiduri, Monitorul Oficial sau în grilele de punctaj, astfel întregul proces devine mult mai ușor. Este important să lucrezi cu o firmă de consultanță și să nu te documentezi singur, deoarece se pot omite foarte ușor pași importanți din cauza cărora proiectul poate fi respins.

Inovație și dezvoltare continuă

Fondatorul, reprezintă un exemplu semnificativ al modului în care un lider poate transforma fondurile europene în oportunități reale de dezvoltare și progres.

Prin strategiile utilizate de-a lungul timpului și viziunea sa clară, un manager de succes nu doar că gestionează situațiile actuale, ci și anticipează nevoile și tendințele ce vor modela peisajul afacerilor de mâine.

Investiția în inovație, dezvoltarea continuă a echipei și crearea unei culturi organizaționale axate pe adaptabilitate și progres, reprezintă punctele cheie în construirea unui fundament solid pentru viitorul companiei.

Cu o carieră solidă în gestionarea fondurilor europene, cărările profesionale au fost mereu legate de consultanța în afaceri și dorința de îmbunătățire a acestui domeniu.

Consultantul a învățat de-a lungul carierei să îmbine toate tipurile de expertiză necesare implementării unui proiect public sau privat., lucrând atât în România cât și în SUA, fiind într-un proces constant de învățare și specializare.

În prezent, Remus Ciocan este fondatorul și managerul general al firmei de consultanță CAMYRE și, de asemenea, se implică în definirea unei noi generații de studenți de succes în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Având o experiență de peste 15 ani în acest domeniu vă pot garanta că este mai mult decât necesar să lucrezi cu o firmă de consultanță de renume pentru a aplica la diferite programe guvernamentale sau europene pentru a beneficia efectiv de finanțare. Ca simplu aplicant, fără experiență în domeniu, este destul de dificil să parcurgi întregul proces, să înțelegi conceptul, de la informare și până la implementare, astfel încât după ce se aprobă proiectul să fii pe deplin mulțumit de lucrarea ta și să fie și implementabilă – fezabilă, expunându-te pe parcurs unor obstacole și riscuri pe care le poți minimaliza.”,a adăugat Remus CIOCAN.