Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

LaPrimulBebe: Campania umanitară #PrimaLinie a strâns 235.000 de euro pentru materiale de protecție folosite de medicii aflați în prima linie

LaPrimulBebe a organizat vreme de cinci zile campania umanitară online #PrimaLinie cu scopul de a sprijini, prin sumele donate, spitalele și cadrele medicale aflate acum în prima linie în lupta împortriva coronavirusului.
Prima Linie

Membrii LaPrimulBebe au reușit să își unească forțele și să strângă suma de 235.000 de euro. Pe lângă materialele de protecție pentru medici, vor fi achiziționate pentru Societatea Română de Terapie Intensivă și Anestezie 2 ventilatoare și 8 monitoare funcții vitale în valoare de 58.000 de euro.

„Anul acesta am decis să anulăm campania umanitară pe care o organizăm de obicei în luna mai și în locul ei să organizăm o campanie umanitară de urgență dedicată primei linii. Situația în care o lume întregă se află nu poate să ne lase nepăsători. Acum, mai mult ca niciodată, chiar este treaba fiecăruia dintre noi să se implice. Recunoaștem însă, că în această perioadă greu încercată nu ne-am așteptat ca părinții comunității noastre să fie atât de mult implicați. În campania umanitară #PrimaLinie, 11.052 de părinți LaPrimulBebe din 23 de județe au reușit să stângă 235.000 de euro în doar cinci zile. Pentru că am strâns o sumă mai mare decât am estimat, ne-am propus ca pe lângă materialele de protecție pentru medici, să achiziționăm pentru Societatea Română de Terapie Intensivă și Anestezie și 2 ventilatoare și 8 monitoare funcții vitale în valoare de 58.000 de euro. SRATI are o imagine de ansamblu asupra nevoilor secțiilor de terapie intensivă de la noi și le poate direcționa acolo unde nevoia este cea mai mare în momentul în care ajung în țară. Când am demarat campania #PrimaLinie accesul la echipamente de protecție era foarte greoi. Încă este, însă între timp lucrurile au început să se miște și ar fi păcat să nu lăsăm o parte din „noi” și în echipamente salvatoare de vieți de durată, atât de necesare și medicilor, dar și pacienților”, spune Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe.

Aparatură esențială a fost cumpărată până acum pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești. Secția de terapie intensivă nou-născuți Marie Curie a fost dotată cu un sistem performant de supra-avertizare care scade mortalitatea semnificativ.

„Le mulțumim pentru implicare membrilor noștri, pentru fiecare gest, pentru fiecare parte de suflet pe care au lăsat-o în această campanie. Le mulțumim că au ales să dea înapoi în campania comunității care este alături de ei zi de zi, în cea mai frumoasă călătorie, aceea de a ajunge părinte. Le mulțumim pentru că în panică, isterie, frică am creat împreună cinci zile de normalitate, de generozitate, de umanitate, de iubire și, în final, de speranță”, a adăugat Atena Boca.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii