Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN) a câștigat Premiul Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace a fost decernat vineri, la Oslo, Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN), pentru eforturile pe care le-a depus împotriva acestor arme de distrugere în masă, aflate în centrul unor tensiuni internaţionale în Iran şi Coreea de Nord, informează News.ro.
ICAN

Comitetul Nobel pentru Pace a recompensat ICAN, cu sediul la Geneva, „pentru activitatea sa de a atrage atenţia asupra consecinţelor catastrofice umanitare ale oricărei utilizări a armamentului nuclear şi eforturile sale revoluţionare de a ajunge la o interzicere pe baza unui tratat a acestor arme”.

„Prin susţinerea care inspiră şi inovatoare a negocierilor ONU cu privire la un tratat care să interzică armamentul nuclear, ICAN a jucat un rol major în realizarea a ceea ce este, în epoca noastră, echivalentul unui congres internaţional pentru pace”, a declarat, preşedinta Comitetului Nobel norvegian Berit Reiss-Andersen, citind comunicatul Comitetului.

„Trăim într-o lume în care riscul ca armamentul nuclear să fie folosit este mai mare decât a fost de mult timp. Unele ţări îşi modernizează arsenalele nucleare, iar pericolul ca alte ţări să procure arme nucleare este real, aşa cum o arată Coreea de Nord”, a declarat Berit Reiss-Andersen, care a îndemnat puterile nucleare să înceapă „negocieri serioase” în vederea eliminării arsenalor pe care le deţin.

Premiul, în valoare de nouă milioane de coroane suedeze (1,10 milioane de dolari), va fi înmânat pe 10 decembrie la Oslo.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME – SEPTEMBRIE 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii