Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Camera Reprezentanților din SUA l-a pus sub acuzare pe preşedintele Donald Trump

Camera Reprezentanților din Statele Unite l-a pus sub acuzare pe preşedintele Donald Trump pentru rolul jucat în atacul de pe 6 ianuarie asupra Congresului american, soldat cu cinci morți, informează Radio România Actualități.
Donald Trump shutterstock_1190031697

Cu 232 de voturi pentru, 197 împotrivă și 4 abțineri, Donald Trump intră în istorie ca primul preşedinte al Statelor Unite împotriva căruia Camera Reprezentanților a inițiat a doua procedură de așa-numit impeachment, relatează corespondentul Radio România Actualități.

Înaintea votului, speakerul Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat pe Donald Trump că a incitat insurecția împotriva Statelor Unite: „Trebuie să plece. Este un pericol clar și prezent pentru națiunea pe care cu toții o iubim.”

Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a refuzat cererea liderului minorității democrate, senatorul Charles Schumer, de a convoca Senatul pentru a începe procesul împotriva lui Trump, ceea ce înseamnă că procedurile nu ar putea începe înaintea zilei de 19 ianuarie, când Senatul revine din vacanță, adică cu o zi înainte de ceremonia de învestire al viitorului preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden.

Procesul din Senat, care ar trebui să îi judece vinovăția lui Donald Trump, va avea loc însă doar după inaugurarea noului preşedinte american, Joe Biden.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii