Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

„Camera din faţă” sau afacerea născută din nostalgia copilăriei

Cu toții ne gândim cu nostalgie la vremurile copilăriei, la ceaiul și dulceața făcute de bunica cu dragoste pentru noi. Uneori parcă am da orice să mai savurăm gustul copilăriei de altădată.
 aboneaza-te
Camera din faţă

La acest lucru s-a gândit și Paul Licșor (48 ani) atunci când, împreună cu asociații săi Călin Goia (solistul trupei Voltaj), Gabriel Constantin și Radu Chijer, a decis să pună bazele afacerii numite „Camera din față”, un local născut din pasiune.

GALERIE FOTO. “Camera din faţă”, o cafenea cu poveste

camera din fataTotul a început când, într-o zi de duminică, Paul Licșor, aflat la târgul de Crăciun din Centrul Istoric al Bucureștiului, l-a întâlnit pe domnul Florescu, un domn înconjurat de saci de cafea, râșnițe și obiecte vechi. După ore întregi de povestit, acesta a fost fascinat de poveștile respectabilului domn și a decis să dea startul afacerii.
A durat un an și jumătate până când ideea s-a concretizat, iar investiția inițială a fost de 50.000 de euro. În trei ani, de când s-a deschis localul, investiția a fost amortizată, iar profitul a început să apară abia după doi ani și jumătate. Profitul lor cel mai important pare să fie, însă, bucuria pe care o văd în ochii oamenilor atunci când savurează o ceașcă de cafea proaspăt măcinată, făcută după rețeta bunicii sau un ceai ales din cele peste 200 de tipuri existente în cămară.

 

Clienții care frecventează acest local sunt de toate vârstele, de la adolescenți până la oameni în vârstă.

camera din fata 2

Când intri în „Camera din față” simți că intri într-o încăpere asupra căreia timpul pare să nu-și fi pus amprenta. Mobilierul vechi, autentic, de pe vremea bunicilor pare să spună o poveste împreună cu portretele de familie agățate pe perete. Până și ceștile în care este servită cafeaua sunt foarte vechi și de neprețuit, adunate de prin dulapurile bunicilor: „când spargem o cană, ni se sparge o parte din ceea ce ne-a mai rămas de trăit”, spune Paul Licșor.

„Camera din față” este un local născut din nostalgia copilăriei și continuă să existe hrănindu-se cu bucuria oamenilor care îl vizitează.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii