Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Camera Deputaţilor a votat proiectul prin care conflictul de interese şi incompatibilităţile demnitarilor se prescriu în 3 ani

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul deputatului Cătălin Rădulescu (PSD) prin care conflictul de interese şi incompatibilităţile se prescriu în 3 ani, informează News.ro.
Parlament

Proiectul a fost adoptat cu 196 de voturi „pentru”, 59 de voturi „împotrivă” şi 4 abţineri.

„Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor”, se arată în propunerea de modificare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Liderul de grup Raluca Turcan (PNL) a anunțat că liberalii au votat împotrivă.

Legea va fi trimisă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Legea adoptată prevede:

„Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor, în conformitate cu art. 2517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii