FacebookTwitterLinkedIn

Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România): Situaţia sanitară din ţară este dramatică, iar impactul direct asupra economiei este clar vizibil şi continuă să se agraveze.

În prezent, îşi pierd viaţa în medie aproape 500 de oameni în fiecare zi. Este de neînţeles cum pot fi purtate dispute politice în acest moment în loc să se ajungă la un consens politic. Cu atât mai mult, factorii de decizie politică sunt chemaţi să ofere condiţii-cadru sigure şi stabile, să găsească soluţii concrete pentru ieşirea din actuala criză şi să îşi asume responsabilitatea.

Având în vedere provocările, dar şi oportunităţile globale şi regionale, România ar putea fi unul din învingători, mai ales în contextul finanţărilor care urmează să vină din partea UE, dacă se asigură stabilitatea necesară, o direcţie clară şi dacă se pun în aplicare soluţii concrete.

Din nefericire, reprezentanţii mediului de afaceri german au în prezent impresia că se întâmplă exact contrariul, iar măsurile necesare ieşirii din impas sunt inexistente (…)

Criza politică ce durează deja de câteva săptămâni şi situaţia actuală dificilă din domeniul sănătăţii creează condiţii din ce în ce mai dificile pentru mediul de afaceri din România şi duc la o pierdere suplimentară a încrederii în sectorul privat, inclusiv din cauza lipsei perspectivelor de îmbunătăţire”, conform Agerpres.

Oamenii de afaceri germani prezenţi în România fac apel la toţi factorii de decizie politică „să găsească o cale de ieşire din situaţia actuală cât mai curând posibil”.