Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Camera de Comerț Americană în Romania și Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, transmit un apel comun la solidaritate către mediul de afaceri din Romania

Camera de Comerț Americană în Romania (AmCham Romania) și Ambasadorul SUA la București Adrian Zuckerman transmit un apel comun la solidaritate către mediul de afaceri din Romania, recunoscând totodată mobilizarea companiilor în sprijinul eforturilor de prevenire și combatere a raspândirii virusului COVID-19 în România.
ro-usa

 

DECLARAȚIE COMUNĂ – AMCHAM ROMANIA ȘI AMBASADORUL SUA CU PRIVIRE LA CONTRIBUȚIA MEDIULUI DE AFACERI LA LUPTA ÎMPOTRIVA EPIDEMIEI COVID-19

 

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) este alături de poporul român și guvernul României în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Salutăm eforturile guvernamentale neîntrerupte de a limita prin măsuri ferme riscurile răspândirii virusului în România și apreciem în mod special prioritizarea întăririi sistemului medical pentru a face față presiunii fără precedent cu care se confruntă.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman susține deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul român. Suntem cu toții de aceeași parte a baricadei – cetățeni, familii, comunități, autorități, corpul medical, forțele de ordine. Împreună vom depăși pandemia care ne afectează la nivel national și global precum și efectele acesteia în plan economic, așa cum am depășit alte perioade grele în trecut.

Este un moment deosebit de dificil pentru economia României. Cheltuielilor neprevăzute aferente eforturilor guvernamentale de prevenire și combatere a virusului, li se adaugă costuri majore generate la nivelul operatorilor economici și la nivel individual. Toate aceastea vor avea un impact bugetar semnificativ.

Toate sectoarele economice se găsesc în situația de a nu își mai putea continua activitatea în condiții obișnuite. Toate domeniile sunt afectate de încetinirea economică. Multe companii – precum cele din domeniul turismului și ospitalității, comerț sau furnizori de servicii-  funcționează la nivel de avarie. Altele au reușit să facă tranziția rapid la regimul de telemuncă prin intermediul tehnologiei.

Totuși în ciuda acestor condiții adverse care au generat pierderi materiale pentru angajatori, a fost evidentă preocuparea acestora de a își proteja angajații și de a fi parte a soluției. Este remarcabilă mobilizarea companiilor și sprijinul acordat celor afectați prin donații generoase care au complementat eforturile publice și private de a achiziționa echipamente medicale și de protecție.

Cooperarea între mediul public și cel privat este mai importantă ca oricând în vremuri ca acestea și trebuie să continue pentru a ajuta România să revină la normal în cel mai scurt timp posibil.

Ionuț Simion, Președintele AmCham Romania a rezumat foarte bine acest lucru în declarația sa, potrivit căreia: “În lipsa unei perspective clare cu privire la durata acestei crize de sănătate publică și socio-economice, singura cale este cea a unității și cooperării. Vom continua să încurajăm companiile membre AmCham să rămână în dialog și să sprijine eforturile guvernamentale de a veni în sprijinul mediului de afaceri într-o manieră sustenabilă și de a proteja angajații, clienții și societatea în ansamblu.”

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii