Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Camelia Șucu (Class.In), Ioana Filipescu Stamboli (Deloitte) și Florin Enache (Teilor) au discutat în cadrul ediției cu numărul șase a evenimentului ForbesForward despre soluțiile pe care le văd pentru criza ce se prefigurează, dar și despre rolul implicării în comunitate

Camelia Șucu, owner Class.In, Ioana Filipescu Stamboli, Partner, M&A and Corporate Finance Deloitte Deloitte și Florin Enache Fondator Teilor au discutat în cadrul ediției cu numărul șase a evenimentului ForbesForward despre soluțiile pe care le văd pentru criza ce se prefigurează, dar și despre rolul implicării în comunitate.
Ionut Bonoiu Camelia Sucu Ioana FIlipescu Stramboli Florin Enache

Antreprenoarea a declarat că a avut ocazia să observe ce se întâmplă în Italia cu diferiți parteneri de afaceri. „Am făcut lucrurile mult mai repede decât le-am fi făcut stând la birou, în condiții normale, deoarece nevoia te învață să faci lucrurile mai repede dar la fel de bine, însă după o lună de zile pot spune că o reluare a activității în economie este necesară, tocmai pentru că avem nevoie să facem strategii care să privească business-urile mai largi.”

Vorbind despre strategiile de business Camelia Șucu a menționat că nu s-au produs foarte multe schimbări. „Strategia de business Class.IN nu s-a schimbat foarte mult deoarece de la începutul anului trecut am început să lucrăm pentru integrarea unei platforme online. Am accelerat aceste lucruri  stând acasă, nu am modificat în vreun fel ce aveam de făcut poate accelerat, însă la Piața de Gros și în ceea ce privește agricultura începusem deja să purtăm negocieri. Piața de Gros este într-o zonă care s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere imobiliar, chiar eram în discuții pentru a transforma acea parte într-un pol urban. Piața de gros este un concept care funcționează foarte bine în toate țările, dar în România funcționa foarte puțin acest concept de colectare.”

Află aici mai multe declarații făcute de Camelia Șucu

Ioana Filipescu a declarat că primul trimestru a fost unul foarte activ. „Valorile raportate au fost mai mari, tranzacțiile au continuat până la sfârșitul lunii martie. Pe piața de fuziuni și achiziții, criza se poate resimți foarte repede, nu din cauza faptului că oamenii nu ar mai face afaceri, ci din cauza dificultății de a agrea care este o valoare corectă la un anumit moment.

În perioada aceasta, când măsurile de distanțare socială ne impun să lucrăm de acasă, e mai greu să vedem tranzacții care se vor închide în timpul stării de urgență. Ce pot să spun într-o notă pozitivă e că avem mandate care continuă, sigur mai puține decât mandatele care s-au întrerupt; avem mandate care au picat deoarece nu mai sunt relevante, de asemenea avem mandate întrerupte, suspendate temporar și tranzacții care continuă.”

Află aici mai multe declarații făcute de Ioana Filipescu Stamboli

Florin Enache a afirmat că aceste perioade de criză te obligă să devii mult mai agil, astfel, proiecte care se putea desfășura într-o perioadă de șase luni sau un an, durează acum zile sau săptămâni. „Zona de digitalizare va afecta fiecare companie indiferent de serviciile pe care le vinde până și la noi în retail își pune amprenta din ce în ce mai mult asupra activităților noastre, dacă noi credeam că un produs de lux nu se poate vinde în zone de e-commerce pentru că trebuie să simți acel serviciu, trebuie să interacționezi, acum am realizat că poți muta o parte din business în zona de online, așa că am decis să investim într-un magazin online care să deservească nevoile clienților Teilor din România, dar și în Europa.”

El a menționat că în planurile de business erau incluse și deschiderile unor magazine în Praga și Budapesta, dar acestea au fost suspendate. „Sunt o persoană foarte optimistă, consider că este normal ca în perioade de crize consumatorul să-și restrângă cheltuielile care nu sunt importante și să revină la nevoile de securitate, de hrană, de adăpost și ulterior se gândește dacă își schimbă mașina sau achiziționează o nouă bijuterie. Doar că în ultimele două săptămâni am recuperat aproximativ între 30% și 40% în mediul online din businessul nostru offline. Am încercat să aflăm de ce oamenii își achiziționează bijuterii în astfel de momente critice și mulți dintre oameni au perceput aceste produse ca un refugiu. Înainte vindeam între 1% și 5% din businessul nostru online, fiind mai mult un vector de imagine pentru companie. Anul acesta ne stabilisem creșteri puternice în zona de magazine fizice, dar și în zona de e-commerce, iar faptul că am putut recupera așa rapid în două, trei săptămâni, ne-a asigurat supraviețuirea în această perioadă, dar impactul a fost extrem de puternic.”

Află aici mai multe declarații făcute de Florin Enache

 

Forbes Forward e·vent 16 aprilie 2020

Forbes Romania a organizat joi, 16 aprilie, cea de-a șasea întâlnire din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent.Speakerii ediției: 📍 Ioana Filipescu Stamboli, Partner, M&A and Corporate Finance Deloitte📍 Florin Enache, Fondator Teilor – Fine Jewellery📍 Camelia Sucu, Owner Class.INLivingPrincipalele teme de discuții:- Cum rezistă companiile din Romania în această perioadă dificilă?- Ce idei aplică sectorul privat pentru a dezvolta sau a reinventa business-ul?- Ce idei sau acțiuni întreprind în folosul comunității?- Cum putem ajuta în această perioadă comunitatea, dar și business-urile mici care au mult de suferit?Eveniment realizat cu susținerea: BMW România, Carrefour, Nespresso, Immofinanz, Catena – Farmacia Inimii, Teilor, Rompetrol, Chronolink Rolex Boutique, Banca Transilvania, Garanti BBVA Romania, Idea::Bank RomâniaAccesați link-urile de mai jos pentru acces gratuit la revista Forbes Romania, Forbes Life și Forbes Kids:https://apps.apple.com/ro/app/forbes-romania/id1232551324 – pentru iOShttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.magzter.forbesromania&hl=en – pentru Google Playhttps://www.magzter.com/RO/BP-Publishing-Media/Forbes-Romania/Business – pentru varianta web#forbesforward #forbesromania #forbesforwardevent

Publicată de Forbes Romania pe Joi, 16 aprilie 2020

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii