Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Camelia și Corina Voiculescu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Camelia și Corina Voiculescu Avere: 150-155 de milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Media, imobiliare, energie, producție Pasiuni: masini, sport, arta

Surorile Voiculescu, Camelia şi Corina, reuşesc să impresioneze în primul rând prin discreţie. Deşi coordonează în mod direct una dintre cele mai importante platforme media din România şi este implicată în majoritatea afacerilor deţinute de familie, Camelia, fiica cea mare a fostului politician Dan Voiculescu, nu apare niciodată în public.

Dar Camelia Voiculescu nu a intrat în afacerile familiei direct la conducere. După încheierea studiilor la ASE, ea s-a alăturat echipei de ştiri de la Antena 1. „Rolul de reporter m-a purtat inclusiv la Palatul Parlamentului, în transmisii alături de profesionişti, care lucrează încă în redacţia de ştiri“, rememorează Camelia Voiculescu începuturile ei în media, de la începutul anilor 2000. A urmat un an în care a ocupat funcţia de economist, într-o firmă parte a grupului Grivco, după care a revenit în Antena 1, implicându-se în producţia şi programming-ul televiziunii.

Din 2004, Camelia s-a concentrat însă mai mult pe zona strategică.„Până în 2006, am lucrat la consolidarea brandului Antenei 1, ca primă referinţă în divertismentul TV românesc. Ceea ce a urmat a fost extinderea atribuţiilor la nivel de grup, unde am coordonat o platformă media importantă din România (Intact), cuprinzând TV, radio, print, online şi servicii directe“, povesteşte Camelia Voiculescu.

Printre companiile deţinute de Camelia şi Corina Voiculescu se numără Antena Group, Grupul Media Camina (care are licenţele radio ZU), Media Casa Press (publishing) sau Intact Interactive (online). Pe lângă zona media, se numără şi companii din zona FMCG sau servicii directe, care aparţin Grivco. Afacerile totale ale grupului au înregistrat anul trecut o uşoară scădere, de aproximativ 2%, de la 237,5 milioane de euro, în 2009, la 233,3 milioane de euro, în 2010.„Am reacţionat din timp şi nu am menţinut artificial structurile existente. Am întărit echipa de management şi am redimensionat bugetele.

Pentru noi, conţinutul este rege, iar cash-ul este regina“, subliniază Camelia Voiculescu. Grupul Grivco numără în acest moment 6.800 de angajaţi, cu 900 mai puţin faţă de 2009.În 2011, grupul Intact şi-a extins domeniul de activitate, investind aproximativ 100.000 de euro într-o şcoală media – Intact Media Academy. În ceea ce priveşte conţinutul media, reprezentanta Intact susţine că au fost alocate fonduri de aproximativ 5 milioane de euro. Au fost astfel achiziţionate noi formate TV, precum „X factor“, „The Idol“, „Next Top Model“ sau sequel-ul telenovelei „Narcisa Salbatica“.

În domeniul producţiei, Grivco a investit aproximativ 8 milioane de euro într-o fabrică de pâine la Floreşti, care produce pâine feliată şi ambalată, de tip toast.

Vezi care era averea surorilor Voiculescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii