FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Economiei şi Finanţelor din Cambodgia anunță că guvernul le va cere turiștilor străini să plătească costurile aferente pentru testarea Covid-19 și tratarea bolii în eventualitatea în care rezultatul este pozitiv, conform DPA, citat de Agerpres.

În Cambodgia s-au înregistrat 126 de cazuri de coronavirus, iar în prezent doar 2 dintre acestea sunt încă active. Cu toate acestea, sectorul turistic, care reprezenta 20% din PIB, a fost grav afectat de pandemia de coronavirus.

În documentul publicat de Ministerul Economiei şi Finanţelor este precizată o taxă de 30 de dolari pentru mese, 15 dolari pentru curățenie, 6 dolari dacă va fi necesar serviciul unei asistente și 3 dolari pentru securitate. De asemenea, turiștii vor plăti o taxă de călătorie de 5 dolari de la aeroport la centru de testare Covid-19. Pentru un astfel de test, aceștia vor trebui să scoată din buzunar 100 de dolari și pentru cazarea la un hotel sau într-un centru de așteptare încă 30 de dolari.

Dacă rezultatul testului este pozitiv, turiștii vor fi obligați să se carantineze pentru 14 zile, fiind nevoiți să mai plătească și testele suplimentare care li se vor face pe parcurs.

Turiștii testați pozitiv vor trebui să mai plătească 30 de dolari/ zi pentru o cameră în spital și 150 de dolari pentru tratamentul de specialitate pe care îl vor primi.