Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Călin Popescu Tăriceanu vrea insolvență pentru TVR, dar fără faliment

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că va propune luni Legislativului un pachet de modificări legislative la Legea de funcţionare a Televiziunii, în aşa fel încât să poată fi demarată procedura de insolvenţă, dar să fie exclus falimentul TVR prin lege, informează MEDIADAX.
Calin-Popescu-Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu: „Până luni, voi pregăti pachetul de modificări legislative la Legea de funcţionare a Televiziunii, în aşa fel încât această procedură să poată să fie demarată, procedura de insolvenţă, care apără televiziunea (TVR – n.r.) de creditori într-o anumită formulă. Vreau să fac o mică paranteză. Legea insolvenţei poate să ducă, pentru societăţile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public”, a declarat Tăriceanu într-o emisiune la TVR 1.

El a mai spus că a avut deja o întâlnire cu specialişti în insolvenţă.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că Parlamentul este doar una dintre instituţiile care trebuie să acţioneze pentru salvarea TVR. În opinia şefului Senatului, acţiunea Legislativului trebuie să fie acompaniată printr-o acţiune a Guvernului în mod obligatoriu.

VEZI AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – FEBRUARIE 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii