Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Călin Ile, Preşedintele Federației Industriei Hoteliere din România: “Suntem ca într-o cursă de Formula 1 în care s-a dat restart după ce a fost un accident pe pistă”

Pentru Călin Ile, oportunitățile sectorului HoReCa sunt, în principal, concentrarea pe turismul domestic, accesarea de fonduri europene alocate sectorului și digitalizarea, care nu înseamnă doar mai puține hârtii, ci și rezolvarea unor probleme, precum cea a promovării, într-o Românie care nu are încă o platformă online de promovare integrată a destinațiilor sale, de pildă.  
Calin Ile

Niciodată România nu a avut o șansă ca cea de acum, spune Călin Ile, de a fi redescoperită de români, a subliniat el la reINVENTAREA României. Tot ceea ce trebuie să facă jucătorii din industrie este să iasă din pasivitate, să profite și să dea un mesaj de încredere. Și să treacă clasa promovării.

„Suntem repetenți la promovare”, crede Călin Ile. Încrederea este cuvântul care ar putea face diferența, românii trebuie să simtă că pot avea încredere și că sunt în siguranță. Și aici e nevoie de o comunicare mai bună din partea industriei.

Pentru această relansare a industriei este nevoie și de o schimbare în la nivelul preconcepțiilor turiștilor autohtoni. „Dacă luăm media și nu luăm extremele, România are un raport calitate-preț convenabil. Încă la nivel de preț mediu, România este sub Europa cu mult” spune Călin Ile.

Apoi, avem tendința de a compara mere cu pere: nu poți compara o stațiune din Albena cu una din Mamaia; corect ar fi să comparăm prețurile din Albena cu cele din Eforie și am vedea atunci că sunt la fel.

Concluzia lui Călin Ile este că suntem ca într-o cursă de Formula 1 în care s-a dat restart în urma unui accident pe pistă. Suntem toți egali, la același moment T0: „Astăzi turismul românesc este egal cu turismul italian, lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Cele 63 de milioane de turiști italieni dispăruți echivalează cu cele 3 milioane de turiști străini veniți în România.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii