Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Călin Fusu

Calin Fusu.jpg
Avere: 7-8 milioane de euro Vârsta: 36 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Internet

Cu 

toate că Neogen a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ două milioane de euro, în scădere cu 30%, Călin Fusu susţine că anul acesta este pe drumul cel bun. Potrivit omului de afaceri, doar în primele patru luni ale lui 2010, Neogen a avut încasări cu 50% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

În aceste condiţii, directorul general al companiei Neogen, care deţine cel mai mare portal de internet de pe piaţa locală, spune că în 2010 afacerile companiei vor depăşi nivelul din 2008, după doi ani în care pierderile au însumat un milion de euro. „Chiar dacă 2009 a fost un dezastru, sunt sigur că anul acesta vom genera profit de peste un milion de euro şi vom recupera şi pierderile din ultimii doi ani“, a declarat optimist Călin Fusu.

Afaceristul susţine că Neogen a achiziţionat şi platforma online CeeVee.com, prin care utilizatorii îşi pot posta CV-urile, şi vrea să-şi crească businessul chiar cu ajutorul reţelei de socializare Facebook, concurentul Neogen pe plan local. Prin această achiziţie, Fusu intenţionează să extindă şi afacerea Bestjobs la nivel internaţional. „Vrem să lansăm un brand regional, dar fără a concura cu giganţii din piaţă. Este un pariu ambiţios, dar cu potenţial de câştig“, a spus Fusu pentru Forbes. Afaceristul susţine că a renunţat spre finalul anului trecut la circa 30 de salariaţi, dar nu exclude noi angajări în condiţiile în care vor mai urma şi alte achiziţii de companii sau fuziuni în regiune.

Omul de afaceri joacă fotbal săptămânal şi nu ocoleşte nici partidele de tenis. În timpul liber, pescuieşte şi preferă ieşirile la iarbă verde. Citeşte în afară de cărţile de business şi multă literatură. După ce şi-a cumpărat un apartament în zona Tineretului şi un BMW 6, Fusu este decis să se căsătorească în viitorul apropiat. În materie de business vrea să îşi delege atribuţiile şi să se orienteze către zona finanţelor. „Am început în zona finanţelor şi cred că în cinci ani mă voi întoarce în zona de investiţii. Neogen face zece ani şi cred că e timpul să fiu preşedinte al consiliului de administraţie. Voi căuta oamenii potriviţi să conducă, iar eu să supervizez doar“, a adăugat Fusu.

Fusu povesteşte că a venit în România încă din anul 1990, cu prima tranşă de studenţi basarabeni, tocmai din satul Pârlita din Republica Moldova. A absolvit Academia de Studii Economice, secţia Relaţii Internaţionale, dar diploma de licenţă a fost în domeniul burselor de valori, în urmă cu circa 18 ani. Alături de trei colegi a pus, în anul 2000, bazele unei afaceri online, numită iniţial Rogenerator, ulterior Neogen. În timp a angajat mai mulţi programatori web, iar Neogen s-a extins în 2005-2006, mai întâi în Bulgaria, Republica Moldova şi apoi în Serbia. În 2007, Fusu a vândut un pachet minoritar din Neogen către fondul de investiţii Tiger Global Management. Suma, neconfirmată nici azi, s-ar fi ridicat la şase milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii