Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Călin Costan

Calin Costan.jpg
Avere: 60 de milioane de euro Vârstă: 44 de ani Reşedinţă: Braşov Domenii: construcţii, servicii pentru industria electronică, imobiliare

Călin Costan a fost pasionat dintotdeauna de electronică. De altfel, începutul afacerii sale are legătură directă cu mai vechea lui pasiune. Primul contract a fost de fapt un barter cu un comerciant englez, căruia i-a dat patru covoare lucrate manual în schimbul unui calculator şi a unui fax. A vândut doar calculatorul, iar cu banii obţinuţi a început să cumpere mai departe calculatoare şi piese electronice, pe care le asambla singur în casa părinţilor săi. Cum nevoia de calculatoare era foarte mare în ţară după căderea regimului comunist, veniturile lui Costan s-au rotunjit foarte repede, iar antreprenorul şi-a putut permite să plătească tot mai mulţi angajaţi care să lucreze pentru compania lui.

Astăzi, la 18 ani distanţă, ICCO este organizat ca un grup de companii cu trei centre. Unul dintre ele este format din șase firme de construcţii, a doua divizie este cea de servicii în domeniul industriei electronice unde oferă service pentru maşini de implantat cipuri în industria electronică. Această divizie lucrează pentru firme mari din Europa şi SUA. A treia divizie este cea de dezvoltare imobiliară, care se ocupă în general de soluţii pentru clienţi industriali.

Călin Costan este proprietarul unui parc industrial situat pe o suprafaţă de 29 de hectare în Braşov. Afaceristul a contractat anul trecut un credit de 23 milioane de euro de la UniCredit Bank, pentru finalizarea lucrărilor la parc. Potrivit antreprenorului, investiţia totală depăşeşte 32 milioane de euro. Acesta mai deţine centrul medical particular Clinicco, specializat în cardiologie intervenţională şi protetică ortopedică. Costan este pasionat de schi, iar în perioada iernii este prezent pe pârtiile din judeţul Braşov, în fiecare weekend. Vara preferă să îşi petreacă timpul liber plimbându-se cu motocicleta, ATV-ul sau bicicleta de munte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii