Cautare
, Contributor

Proiecte speciale |
|

Călin Ciprian Andrei, românul care studiază tainele caligrafiei

calin_ciprian_andrei.png
În prezent doctorand cu bursă guvernamentală chineză la China Academy of Art, la departamentul de caligrafie, Călin a primit premiul pentru studentul român al anului pe alte continente în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate desfășurată la începutul acestei luni.

Licențiat și absolvent de master în cadrul Universității de Arte din București, secția grafică,  Călin nu este la primul contact cu civilizația șicultura chineză. În 2005 a primit o bursă de doi ani în China.


Călin Ciprian Andrei: STUDENTUL ROMÂN AL ANULUI…

“Planul meu inițial era de a studia gravura chinezească în lemn, însă pe parcursul primului an (în care am făcut doar limbă chineză) am descoperit caligrafia. Am decis pe loc să-mi schimb domeniul de studiu, iar după terminarea celor doi ani de bursă și, până în 2011, am mai ajuns de două ori în China reprezentând România la concursul internațional de limbă chineză „Puntea limbii chineze”. A studia caligrafia este o provocare imensă, domeniul fiind prea puțin studiat de către occidentali. Cu excepția mea, domeniul nu a mai fost studiat nici de către români într-un mod riguros”, spune tânărul.

Aflați mai multe despre studenții premiați la Gala LSRS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii