Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Calendar de artă: alte 4 muzee se deschid în lume (partea a II-a)

„Când ai o pauză de o oră, mergi la un muzeu. Vei ieși mai bogat de acolo.” Mi-a rămas multă vreme în minte îndemnul pe care l-am primit, ceea ce mă face să îl ofer mai departe, împreună cu o listă care sper că îi va îmbogăți pe cei care călătoresc.
africa2

CITEȘTE ȘI Calendarul artei: alte 5 muzee se deschid în lume – partea I

  1. Muzeul de artă contemporană Zeitz, Africa de Sud

Deschis în septembrie 2018, Zeits a devenit cel mai mare muzeu din Africa, din ultimii 100 de ani, dar și cel mai mare muzeu de artă africană din lume. Muzeul dispune de peste 100 de galerii, care sunt împărțite pe nouă etaje, adăpostind expoziții permanente, temporare, dar și Centre de Excelență Curatorială, de Fotografie, de Imagine în mișcare sau Institutul de Costume.

  1. The Louvre Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Tot din categoria muzeelor care s-au deschis spre sfârșit de 2017 face parte și Luvrul din Emirate. Arhitectul ale cărui creații pot fi admirate și în Spania, la muzeul Reina Sofia, în Paris, la Quai Branly sau în New York, la Moma este Jean Nouvel. „Îmi iau inspirația din fiecare zonă. Aici, am privit felul în care lumina se infiltrează prin acoperișul unei piețe arabe sau al unui palmier”, mărturisește arhitectul pentru The Guardian.

Originile acestui muzeu se întorc în 2007, când Franța și Emiratele Arabe Unite și-au dorit să dezvolte un alt concept de instituție culturală, combinând expertiza franceză din domeniul artelor și viziunea Emiratelor pentru evoluția culturală.

Drept urmare, în noiembrie 2017 s-a deschis noul Luvru. Două dintre următoarele expoziții pot fi vizionate până în martie, respectiv aprilie. Prima se intitulează „Co-Lab: Contemporary Art and Savoir-faire”, o expoziție laborator, prin care patru artiști din Emiratele Arabe și patru artiști din Franța lucrează împreună; poate fi vizitată până pe 25 martie.

Cea din urmă se referă la From One Louvre to Another, descoperind povești fascinante ale istoriei Luvrului. Este prima expoziție temporară a muzeului din Abu Dhabi, incluzând 150 de opere de artă din Castelul de la Versailles. Expoziția poate fi vizitată până pe 7 aprilie.

  1. Centrul de Artă Guardian, Beijing

Localizat în central vechi al Beijingului, având în față Orașul Interzis, Centrul de artă Guardian este prima casă de licitație din lume orientată spre nevoile clientului. Cei 1.700 de metri pătrați sunt dedicați atât pentru muzeu, evenimente culturale și licitații, având ca scop adaptarea realităților contemporane la valorile trecutului.

  1. Marele Muzeu Egiptean,  Giza

Planificat pentru a se deschide în a doua jumătate a lui 2018, Marele Muzeu Egiptean reprezintă unul dintre cele mai importante muzee ale Egiptului, dar și unul dintre cele mai mari din lume. Acesta va adăposti pentru 100.000 de artefacte din perioada Faraonilor, dintre care 30.000 vor fi expuse pentru prima dată, iar colecția completă a lui Tutankhamon va fi expusă complet, pentru prima dată de la descoperirea mormântului său în 1922.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii