Cautare
, Contributor

Managing Director, AVRA Aesthetic Institute

Lifestyle |
|

Calea spre abdomenul perfect

Abdomenul și talia sunt zonele pentru care este cel mai simplu să ne stabilim obiective măsurabile atunci când vorbim despre slăbire, remodelare corporală, tonifiere. Știm, de cele mai multe ori, exact câţi centimetri trebuie să pierdem pentru a ne simţi bine în pielea și în hainele noastre, sau câte „pătrăţele” ne dorim să vedem în oglindă, ca urmare a antrenamentelor intensive la sală. Este însă zona unde rezultatele tind să apară cel mai greu, astfel încât riscăm, în timp, să acumulăm nu doar extra centimetri, ci și frustrarea că, în ciuda eforturilor, suntem departe de obiectivul nostru.
shutterstock_1015923469

Ce trebuie să știi

Atunci când vorbim despre ţesutul adipos din zona abdominală, implicaţiile merg dincolo de aspectul inestetic, care deranjează femeile și bărbaţii în aceeași măsură. „Grăsimea din zona abdominală este periculoasă pentru sănătate, deoarece sufocă organele vitale. În plus, favorizează apariţia bolilor cardiovasculare și crește riscul de infarct și de apariţie a diabetului”, spune Dragoș Luscan, Wellness Coach KietoFit. Riscurile asociate „obezităţii abdominale” cresc odată cu depășirea circumferinţei de 102 cm (la bărbaţi) și 88 cm la femei.

Dacă anumite aspecte ce ţin de domeniul esteticii sunt preocuparea exclusivă a femeilor în ceea ce privește zona abdominală, bărbaţii sunt mai predispuși la probleme. „În urma unei cure de slăbire însoţite de antrenamente de pregătire fizică, ţesutul adipos din zona abdomenului este ultimul care dispare. În plus, este cunoscută caracteristica «burtă de bere» la bărbaţi, consumul de alcool în exces favorizând acumularea de grăsime abdominală”, completează Dragoș Luscan.

Pe lângă o dietă dezechilibrată, consumul de alcool și lipsa sportului, numeroase studii leagă acumularea de centimetri pe abdomen și de anumite intoleranţe alimentare, de dezechilibre hormonale, un nivel ridicat de stres și lipsa somnului – toţi acești factori trebuie luaţi în calcul atunci când pare că ne învârtim în cerc sau batem pasul pe loc, fără rezultate vizibile. Iar acesta este momentul când e important să beneficiem de sfatul specialiștilor care ne pot susţine în atingerea obiectivelor.

De ce nu avem rezultate nici chiar atunci când facem sport?

„Multe dintre exerciţiile pe care le facem sunt executate incorect, fără sfatul sau supravegherea unui specialist. În plus, odată cu trecerea anilor, masa musculară se pierde, mai ales în cazul persoanelor care nu sunt active fizic, iar acest lucru are ca efect și încetinirea arderii caloriilor. Recomand programe de exerciţii fizice regulate – minimum 30 de minute zilnic, dar chiar și așa rezultatele nu vor apărea peste noapte, ci este nevoie de răbdare și efort. Un program specific de exerciţii pentru abdomen, cu patru serii a câte 30 secunde, poate cuprinde, de exemplu: abdomene la 90 de grade, rotaţii ale trunchiului, flotări, abdomene crunches, ridicări din picioare, planks. În plus, atunci când nu poţi ajunge la sală, joggingul sau plimbările în pas alert te pot ajuta”, completează Dragoș Luscan.

În ultimii ani, inovaţia în domeniul esteticii a pus la dispoziţia specialiștilor tehnologii cu rezultate reale. Tot mai multe persoane trec pragul institutelor și clinicilor estetice pentru a potenţa efectele dietei și ale programului de sport prin tratamente neinvazive. Dacă înainte singura soluţie pentru subţierea taliei era operaţia de liposucţie, astăzi, aparate de ultimă generaţie oferă rezultate comparabile cu ale chirurgiei estetice, însă prin tratamente neinvazive, nedureroase și care nu necesită perioadă de recuperare. Nu e de mirare că au devenit parte din ceea ce considerăm astăzi eforturile noastre de wellness.

Poţi programa o întâlnire de evaluare și consultanţă la un institut de estetică atunci când nu știi de unde să începi, când vrei un rezultat rapid care să te motiveze să rămâi consecvent în a urma dieta și programul de exerciţii fizice, dar și atunci când, oricât de mult sport ai face, există în continuare câţiva centimetri de grăsime localizată, „încăpăţânată”.

Un ajutor din afară

Tehnologia patentată BTL VANQUISH ME, disponibilă acum și în România, folosește puterea radiofrecvenţei pentru a reduce ţesutul adipos din zona abdominală, provocând apoptoza (moartea controlată) celulelor adipoase. Noutatea absolută a acestei tehnologii este aceea că aparatul lucrează de la o distanţă de un centimetru faţă de piele, în regiunea abdominală și a flancurilor, dizolvând grăsimea în această regiune extinsă a corpului, în mod simetric, permanent, fără durere și fără contact direct cu pielea.

Aparatul scanează grăsimea din toate unghiurile și emite unde de radiofrecvenţă de mare putere în toată zona, generând un câmp unificat în jurul corpului. Datorită tratamentului, temperatura de la nivelul ţesutului adipos crește, ajungând până la 45 de grade – temperatură la care celulele adipoase se dizolvă, fiind eliminate în mod natural de corp pe durata următoarelor ore și zile, cu ajutorul sistemului limfatic. Undele de radiofrecvenţă stimulează și producţia de colagen, pielea devenind mai fermă, problema reprezentată de pielea laxă fiind, de asemenea, ameliorată. În medie, este suficient un protocol de șase sesiuni de 45 de minute, programate la interval de 7-10 zile.

Este o soluţie pentru a pierde centimetri din zonele afectate, problema grăsimii localizate fiind rezolvată permanent, procedură susţinută prin adoptarea simultană a unui stil de viaţă sănătos și a unui plan alimentar echilibrat. Având în vedere că terapia distruge celulele adipoase, nu doar le reduce, iar acestea nu se reproduc pe durata vieţii adulte, rezultatul este unul permanent.

Studii recente, în care evaluarea s-a realizat prin măsurarea circumferinţei abdomenului și a greutăţii corporale, precum și cu ajutorul CT scan-ului, au arătat rezultate vizibile în scăderea stratului de grăsime în urma tratamentelor realizate cu tehnologia BTL VANQUISH ME. Circumferinţa abdominală s-a redus în medie cu 5 cm și rezultatele s-au menţinut pe termen lung, conform unui studiu efectuat după patru ani de la tratament.

Ne blocăm deseori în a răspunde la întrebarea „De unde să încep?”, deși răspunsul este cât se poate de simplu. Calea către abdomenul perfect începe fix din punctul unde te afli acum, făcând pași mici pentru frumuseţea și sănătatea corpului tău, indiferent dacă acest lucru înseamnă acum o dietă supravegheată de nutriţionist, o schimbare în stilul de viaţă coordonată de un welness coach sau vizita la un institut estetic pentru terapiile neinvazive care te pot ajuta să obţii rezult

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii